Thursday, November 3, 2016

Hilangkan Demam Selsema Tanpa Ubat

Hampir semua individu akan mengalami demam semasa hayat mereka dan ia merupakan masalah yang sangat biasa dialami semua orang terutama kanak-kanak. Demam adalah satu gejala dan bukannya penyakit. Ia ditunjukkan sebagai suhu badan yang meningkat luar biasa tinggi. Sebenarnya ia adalah salah satu cara badan anda melawan penyakit.

Adalah dinasihatkan supaya meminum air yang banyak, terutama air kosong untuk menggantikan cecair dan elektrolit yang telah hilang. Awasi tanda-tanda dehidrasi yang mungkin berlaku.

Kebiasaannya, kita akan cuba cara cepat turunkan suhu badan bila demam dan ubat paracetamol menjadi pilihan. Akan tetapi demam selsema adalah bukti sistem pertahanan badan kita masih berfungsi dan bekerja keras melawan penyakit (proses penyembuhan sedang berlaku). Suhu badan naik untuk membantu membunuh virus yang sedang menyerang tubuh kita. Batuk juga adalah simptom normal untuk membantu kita membersihkan saluran pernafasan daripada sebarang lendir yang mungkin mengandungi kuman.( Sumber : WebMD)


Jika hendak mencuba menghilangkan demam selsema dengan cepat secara semulajadi (tanpa ubat)
 • Cuba banyak rehatkan badan.
 • Berkumur dengan air garam (atau mouthwash) jika ada tanda gatal tekak atau batuk-batuk.
 • Lebihkan meminum air suam; jika anda suka boleh cuba buat air lemon madu.Atau masak sup ayam untuk memanaskan badan. 
 • Boleh amalkan Performance Drink untuk membantu badan kekal terhidrat.  
 • Ambil immune booster Shaklee iaitu Vitamin C-PlusNutriferonGarlic Complex untuk membantu meningkatkan sistem imun.  

"Minuman Hidrasi Tulen" - Shaklee Performance Drink merupakan pilihan paling ideal yang berupaya menghidrat lebih cepat berbanding air dan membekalkan tenaga untuk kegiatan harian anda.
 • OptiCarb® pilihan eksklusif untuk tenaga yang berpanjangan
 • Membekalkan bendalir dan elektrolit yang penting untuk membantu mencegah penyahidratan

Shaklee Sustained Release Vita-C Plus
TM  menawarkan manfaat vitamin C tulen melalui kaedah penghantaran proprietari serba semula jadi yang berperanan melepaskan vitamin C secara berperingkat ke dalam tubuh.

Vitamin C ialah nutrisi yang diperlukan untuk pelbagai fungsi termasuk ketahanan imun, integriti sel, kesihatan gigi, gusi, tulang dan fungsi tubuh secara amnya.NutriFeron® merupakan produk berpaten dengan campuran ekstrak tumbuhan yang terbukti secara klinikal dapat menguatkan imun.
 • Formula yang membekalkan perlindungan imun tubuh harian yang tinggi
 • Ramuan proprietari berasaskan ekstrak tumbuh-tumbuhan semula jadi ini dihasilkan daripada biji labu, bunga kesumba, biji plantago dan kudup bunga bebuas JepunBawang putih sering digunakan secara tradisional untuk menjaga kesihatan tubuh secara amnya. Alisin, bahan aktif dalam bawang putih, telah terbukti berkesan untuk menyokong dan memelihara kesihatan tubuh melalui pelbagai tindakan.
 Garlic Complex boleh membantu.
 • Membantu mengekalkan tubuh yang sihat
 • Rumusan tersendiri Shaklee
 • Menggabungkan manfaat kesihatan bawang putih dan rosemary


Jangan tunggu lagi.. hubungi saya sekarang!


Siti Marlina binti Badaruddin
Shaklee ID 859745
016 350 5456


No comments:

Post a Comment