Tuesday, September 1, 2015

Selesaikan Masalah Sembelit Dan Tingkatkan Selera Makan Anak Dalam Seminggu

Semalam ada seorang ibu yang datang ke klinik mengadu anaknya berusia 3 tahun sering sembelit. Sembelit adalah masalah yang agak biasa dikalangan kanak-kanak dan amat merisaukan ibu bapa. Untuk mengatasinya amat senang, sedikit perubahan pemakanan perlu dilakukan.
Ringkasan testimoni
Anak puan ini yang berusia 5 tahun masih menyusu botol dan mengalami masalah sembelit setiap kali buang air besar dan susah nak makan nasi. Mungkin sebab dia sering sembelit, dia takut makan nasi (Nasi salah satu makanan yang boleh buat sembelit dikalangan kanak-kanak)
Selepas BEBERAPA HARI bagi Mealshakes, anaknya tak sembelit lagi.
Masalahnya pula apabila anak langsung tak nak makan nasi. Mungkin susunya rasa makin sedap.
Sis ini confuse sama ada nak teruskan Mealshakes atau tidak……
Mak yang degil ini, tetap meneruskan Mealshakes untuk anaknya
SELEPAS SEMINGGU, selera makan anak meningkat dan tidak perlu dipaksa makan lagi

Kenapa perlu beri Mealshakes Shaklee kepada anak anda?
Jika anda tawarkan sayur dan jajan kepada anak-anak, agak-agak mana satu dia pilih? Saya berani jamin, kebanyakan kanak-kanak mesti pilih jajan. Tu di depan kita, kat belakang tak tahulah macammana pemakanan anak, terutama yang dah sekolah. Ibu bapa yang sibuk bekerja pula manalah ada masa nak pantau pemakanan si kecil.
Sepanjang tempoh pembesaran, anak tidak mendapat zat dan mineral yang secukupnya. Jadi, tugas ibu bapa untuk memastikan pemakanan seharian anak adalah lengkap sesuai dengan tubuhnya yang sedang membesar.
MealShakes mengandungi 19 vitamin yang mampu melengkapkan nutrisi seharian anak.
Kandungan karbohidrat yang ditukarkan kepada tenaga membantu anak untuk lebih bertenaga, fokus dan cergas di dalam kelas dan aktiviti seharian.
Kandungan protein yang tinggi penting untuk pertumbuhan kanak-kanak. Protein ibarat batu blok untuk membina satu bangunan. Jika batu blok itu sendiri lemah dan tidak kuat, bagaimana menghasilkan satu bangunan yang kukuh dan megah? Protein juga diperlukan untuk perkembangan sel badan dan otak. Jadinya kanak-kanak membesar dengan sihat bukan saja fizikal malah mentalnya.
Kandungan kalsium membantu petumbuhan tulang dan gigi yang kuat. Jika ibu nak anak-anak tinggi, zaman kanak-kanaklah masa untuk bekalkan kalsium secukupnya kerana waktu itu tulang mereka giat memanjang. Tak percaya? Kenalah cuba.
Bagaimana dapatkan produk Shaklee yang hebat ini?
Produk Shaklee tidak dijual di mana-mana farmasi atau kedai-kedai ubat. (Jika ada juga orang itu sudah melanggar peraturan Shaklee dan boleh dihukum gantung, gantung keahlian je)
Jadi, anda perlu dapatkannya daripada mana-mana pengedar yang sah. Tapi pastikan anda pilih pengedar yang berkaliber ye, yang boleh bagi nasihat mengenai apa yang anda perlukan, bukan main jual je lepas tu anda terkebil-kebil sendiri makan macamnana pun tak reti.
Mealshakes bukan sahaja sesuai untuk kanak-kanak. Malah seisi keluarga.
*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
 *Sebarang pertanyaan atau konsultasi, boleh hubungi saya

Siti Marlina binti Badaruddin
Shaklee ID859745
016 350 5456 (sms/ whatsapp)

No comments:

Post a Comment