Thursday, June 18, 2015

INTERFERON SEMULAJADI

Apa itu interferon

Interferon adalah sejenis hormon yang berfungsi sebagai perisai atau penting dalam pertahanan terhadap virus infection. Kiranya, bila badan kita ni diserang oleh virus2 , bakteria atau protozoa ke, Interferon ni lah memainkan peranan penting untuk melindungi sistem badan kita..kalau tanpa interferon ni badan akan selalu jatuh sakit. 

Senario dunia sekarang, setiap kali kita makan, bernafas, sentuh itu ini, kita terdedah dengan jutaan virus/bakteria jadi immune system memang kena kuat! Apabila banyak kuman dan bakteria menyerang kita pada suatu masa, terutama sekali apabila tubuh kita kekurangan interferon dan sel-sel imun, kita akan cepat keletihan, stress, terganggu tidur, dijangkiti flu, batuk, alergi, asthma, ekzema, jerawat dll. sel-sel yang teroksida dan tidak sihat membentuk lebih banyak radikal bebas yang seterusnya mengakibatkan penyakit degeneratif, penyakit kronik, kanser sebagainya. Jadi kita kenalah tingkatkan sistem imun diri dengan nutriferon Shaklee.


Khasiat nutriferon shaklee

Apa pula Nutriferon?


Dicipta Oleh Individu Yang Menemui Interferon
Ahli imunologi yang terkenal di dunia, Dr. Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo. Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, beliau telah menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi di dalam badan.

Meningkatkan paras interferon secara semulajadi
Para saintis dan komuniti perubatan telah mengenalpasti interferon sebagai sesuatu yang amat penting bagi fungsi imun yang sihat. NutriFeron merupakan  satu-satunya pemakanan tambahan di U.S. yang dicipta oleh penemu interferon yang boleh menambahkan penghasilan interferon di dalam badan secara semulajadi.*

Terbukti daripada Empat Kajian Klinikal Pada Manusia
Campuran fitonutrien yang berkesan dan selamat ini memberi sokongan imun tepat pada peringkat sel. Kajian menunjukkan khasiat kesihatan yang luar biasa dan perlindungan imun yang diperolehi daripada campuran khas empat ekstrak tumbuhan di dalam NutriFeron.

Rumusan Berpaten Yang Eksklusif
NutriFeron tidak dapat dijumpai di mana-mana kedai. Ia hanya boleh didapati melalui Shaklee. Rumusan berpaten NutriFeron yang unik adalah eksklusif kepada Shaklee. Sebagai suatu suplemen yang hebat dan efektif, ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.

4 Ekstrak tumbuhan dalam nutriferon

Dr Kojima telah berjaya membangunkan satu-satunya interferon semulajadi di dunia iaitu Nutriferon. 
Dia telah berjaya menetapkan bahawa extrak daripada 4 tumbuhan iaitu biji labu, bunga safflawor, Honeysuckle Jepun dan biji Plantago; mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh.


Apakah kepentingan setiap satu komponen yang ada ini? Jom kita baca

Khasiat nutriferon shaklee
1. biji labu – merangsang pengeluaran interferon semulajadi dalam tubuh. menentang radikal bebas dan faktor penyebab kanser

Khasiat nutriferon shaklee
2. biji plantago asiatica – mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imun

Khasiat nutriferon shaklee
3. honeysuckle jepun – menentang pencerobohan virus dan kuman

Khasiat nutriferon shaklee
4. bunga safflower – menghasil dan memperkuatkan keupayaan makrofaj memusnahkan virus dan kuman

Bila rasa tak sihat saya akan ambil sepeket nutriferon. Alhamdulillah, kalau saya atau anak-anak saya demam cuma sehari jer. Sembuh!
Sekarang ni bekalan nutriferon sentiasa ada di rumah. Bila tak sihat boleh ambil sahaja. Semasa sihat boleh ambil sepeket seminggu untuk kuatkan sistem imunisasi. Jom tingkatkan sistem imun diri dengan nutriferon Shaklee!


Hubungi saya,

Siti Marlina binti Badaruddin
Shaklee ID no. 859745
016 350 5456 (sms/ whatsapp)

No comments:

Post a Comment