Thursday, October 9, 2014

Kawal Diabetes Anda Sebelum Terlambat

Tahun 2030, sejumlah 2.48 juta rakyat Malaysia akan menghidap diabetes.

PADA masa ini, kira-kira 1.4 juta rakyat Malaysia atau satu daripada setiap enam orang dewasa yang melebihi usia 30 tahun menghidap diabetes.Apa yang lebih mengejutkan, kelaziman berlakunya diabetes di Malaysia hampir dua kali ganda pada kadar yang lebih cepat daripada ramalan Persekutuan Diabetes Antarabangsa (IDF), seiring dengan perkembangan kadar rakyat yang obesiti.Setiausaha Agung Persatuan Diabetes Malaysia (PDM), Datuk Rahimah Ahmad, berkata, beberapa statistik telah menunjukkan bahawa diabetes sedang meningkat di rantau ini.

Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) menganggarkan pada tahun 2030, sejumlah 2.48 juta rakyat Malaysia akan menghidap diabetes.

Pada peringkat global, kelaziman berlakunya diabetes juga sedang meningkat disebabkan beberapa faktor, seperti pertambahan bilangan penduduk, proses penuaan, urbanisasi, peningkatan golongan obesiti dan kekurangan gerak kerja jasmani.

Saya ingin berkongsi kepada anda bagaimana supplement Shaklee boleh mengurangkan kadar gula dalam darah. Perlu diingat Shaklee tidak boleh menyembuhkan diabetes tetapi ia boleh mengawal kadar kandungan gula dalam darah sekaligus mengurangkan risiko diabetes menjadi lebih kronik.

Anda dinasihatkan untuk  WAJIB mendapatkan supplement Shaklee yg tertera di bawah bagi memastikan program diabetes Shaklee anda 100% berkesan.

Suplemen asas untuk kencing manis ialah seperti berikut:

B-COMPLEX – menukarkan gula kepada tenaga
ZINC – menurunkan paras glukos dalam darah
VITALEA – multivitamin dan mineral keperluan tubuh
VIVIX – memperbaiki sel, sumber antioksidan terbaik

Pesakit kencing manis juga boleh mengambil suplement di bawah untuk kesan yang lebih baik:

- Vivix
- Cinch Shake Mix
- Omega Guard


Selain amalan pemakanan Shaklee yang konsisten, jangan lupa berdoa dan bertawakal kepada Allah supaya diabetes anda dapat dikawal! INSYALLAH!


https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=4bc2d171e7cff7fa3c2c4bd0bf5dabc4


Siti Marlina binti Badaruddin
Shaklee ID no. 859745
016 350 5456 (sms/ whatsapp)
email simply4mama@gmail.com

No comments:

Post a Comment