Tuesday, September 24, 2013

Tips Body Fit dan Bertenaga dengan Vitamin Shaklee

Bila kita selalu rasa penat, stamina dan produktiviti menurun. Dah rehat, pun masih penat.
Kadangkala lebih banyak rehat dari kerja kan..

Jangan terburu-buru untuk mendapatkan minuman stamina penambah tenaga yang banyak dijual di pasaran. Ada cara yang lebih sihat dan lebih baik untuk menambah tenaga dan stamina.

Antara tips  dan vitamin agar tubuh kekal fit:

Bersenam dan bersukan

Aktiviti fizikal menguatkan jantung dan menjadikan oksigen dipam ke seluruh tubuh dengan lebih efisyen. Oksigen yang tidak optimum menyebabkan tubuh kita cepat penat.

 

Mengambil Vitamin Antioksidan

Vitamin E, Vitamin C, Beta Kerotena (Carotomax), Vivix adalah antara vitamin antioksidan yang membantu menyahkan radikal bebas dalam tubuh kita. Antioksidan meneutralkan kerosakan sel dan menjadikan tubuh kita lebih sihat.

 

Mengambil B Complex

Kebanyakan vitamin B membantu tubuh kita menghasilkan tenaga ada menghilangkan lesu. Vitamin B2 atau riboflavin terlibat dalam proses metabolik tubuh dan membantu untuk memastikan tenaga dihasilkan dengan berkesan. Vitamin B6 atau pyridoxine, mempercepatkan tindakbalas kimia yang berlaku dalam tubuh, menjadikannya lebih efsen supaya tenaga dapat dihasilkan oleh bahan bakar tubuh. Dan, tanpa vitamin B12 yang cukup, tubuh tak dapat menghasilkan tenaga yang mencukupi.

 

Mengambil Protein

Makanan kaya protein menjaga otot dan menjadikan badan lebih mudah dijaga.

 

Minum lebih banyak air masak

Bila tubuh kekurangan air, darah menjadi pekat. Darah yang pekat mengalir dengan lambat, dan penghantaran oksigen ke seluruh tubuh menjadi perlahan.

 

Makan dengan sedikit tapi kerap

Makan banyak sekaligus, terutama makanan tinggi karbohidrat, menyebabkan gula dalam darah mencanak.Tubuh menghasilkan lebih banyak insulin, dan gula dalam darah tidak ditukar menjadi tenaga, sebaliknya disimpan dalam otot. Pesakit kencing manis kebanyakannya menghadapi masalah ini.
Cadangan vitamin:
  • B Complex
  • Vita-C
  • Vita-E 400IU
  • ESP
  • Carotomax
  • CoQ Health Plus
  • Vivix
Order sekarang dengan mengisi borang order atau WhatsApps ke 016 350 5456

by Mommy Lyna

Siti Marlina Badaruddin
ID 859745

No comments:

Post a Comment