Tuesday, June 11, 2013

CoQHealth Plus Shaklee Untuk Jantung, Hati, Pankreas dan Buah Pinggang..

Sudah sekian lama rakyat Malaysia menunggu kemunculan Coenzyme Q10 Shaklee di Malaysia, akhirnya 8 Jun 2013 mencacat sejarah bila CoQ10 dilancarkan bersempena Persidangan Kebangasaan Shaklee (Shaklee National Conference) di Sunway Resort Hotel & Spa, Subang Jaya.

coQ10 shaklee coenzyme q10


Coenzyme Q10 biasanya dikaitkan dengan pencegahan serangan sakit jantung.

Apakah Coenzyme Q10 ni?

Ia adalah nutrisi larut lemak yang ditemui secara semulajadi dalam setiap sel tubuh kita untuk fungsi sel yang baik. Terutama pada organ-organ yang bekerja keras seperti jantung, hati, pangkreas dan buah pinggang.

Coenzyme Q10 bertindak umpama spark plug bagi sel bagi menukarkan makanan kepada tenaga untuk fungsi sel. Sel tubuh kita membakar gula dan lemak dari makanan kita, dan CoQ10 ni diperlukan dalam proses ini. Proses penghasilan tenaga inilah yang membolehkan jantung berdegup dan organlain berfungsi.

Tanpa Coenzyme Q10, sel-sel kita tidak dapat menghasilkan tenaga.. umpama lampu tanpa starter. Walaupun lampu masih baru, bekalan elektrik elok, tapi tanpa starter lampu tak boleh menyala.

Tubuh kita menghasilkan CoQ10 sendiri, tapi penghasilannya makin menurun bila kita makin meningkat usia. Samalah seperti kolagen dan sebagainya. Faktor luar seperti diet yang tak seimbang, pendedahan terhadap redikal bebas dan penggunaan ubat-ubatan juga mengurangkan COQ10 dalam tubuh.

CoQ10 membantu mengukuhkan otot-otot jantung, menyokong keupayaannya mengepam darah sekaligus memperbaiki aliran darah.

Ia juga bertindak sebagai antioksidan yang kuat dan membantu melindungi arteri dari pengoksidaan kolesterol LDL yang menyebabkan penyumbatan salur darah.
Dapatkan sekarang, baru dari Shaklee, CoQHealth Plus!

coenzyme q10 shaklee


Apakah perbezaan CoQHealth Plus:
 • Untuk mendapatkan jumlah CoQ10 yang setara, kita perlu makan 1.7kg ayam dan 2.8kg brokoli.
 • Diperkukuhkan dengan Vitamin E bagi membantu memberikan keupayaan antioksidan optimum yang berterusan kepada sel tubuh.
 • Ekstrak teh hijau mengandungi pricyanidins yang membantu menyokong kesihatan endothelium yakni lapisan tisu antara kapilari darah dan jantung.
 • CoQ10 yang berasal dari sumber semulajadi dengan kaedah penapaian yis. Bahan mentahnya adalah satu-satunya CoQ10 dari yis yang ditapai yang sumbernya telah diujia dan diyakini secara meluas mempunyai kualiti tinggi dalam sumber bioketersediaannya.
 • Bebas gluten.
Hadiahkan buat insan tersayang, insya-Allah kita berusaha terbaik untuk sentiasa sihat dan cergas. Nak beribadah, bekerja, berfikir pun mudah dan memudahkan orang lain.

-by mommy lyna-


Hubungi saya untuk dapatkan CoQ10 hari ini dengan harga yg terbaik!


Siti Marlina Badaruddin
ID 859745
sms/ whatsapp 016 350 5456


2 comments:

 1. salam. produk ni boleh tak untuk orang yang ade masalh buah pinggang ?

  ReplyDelete
 2. Waalaikumussalam,

  Boleh, tiada masalah :)

  ReplyDelete