Friday, May 17, 2013

JOINT HEALTH TABLET UNTUK TULANG RAWAN YANG SIHAT

Pengenalan :

Sakit sendi berlaku apabila tulang rawan yang membentuk permukaan sendi menjadi haus. Apabila permukaan sendi haus, ia mendorong sendi menjadi bengkak dan kebas. Kebiasaannya sakit sendi dikenali sebagai osteoarthritis.


Bahagian lutut adalah bahagian paling biasa diserang sakit sendi kerana kita menggunakan lutut setiap hari. Banyak pergerakan dan aktiviti yang melibatkan lutut, contohnya berjalan, berdiri dan berlari. Kesakitan akan jelas terasa apabila kita meletakkan lebih banyak 'pressure' pada lutut.


Langkah pencegahan.

Langkah pencegahan boleh diambil bergantung pada aktiviti harian yang kita lakukan.


Berikut adalah 5 golongan yang berisiko tinggi menghadapi osteoarthritis (sakit sendi):
  1. Pemain sukan yang melibatkan penggunaan lutut yang banyak (ragbi, bola sepak,  badminton dan sebagainya).
  2. Individu yang mengalami obesiti.
  3. Individu yang mempunyai lemah otot peha sejak dari kecil.
  4. Individu yang sudah berusia.
  5. Individu yang sering mengangkat barang-barang yang sangat berat.
Selain dari mengurangkan aktiviti yang memberikan tekanan pada keadaan lutut, beberapa jenis produk Shaklee yang membantu untuk memulihkan rawan sendi yang semakin merosot keadaannya.


Advanced Joint Health Tablet telah dirumus khas dengan beberapa jenis bahan utama yang bakal membantu mengekalkan tulang rawan yang sihat.

Advanced Joint Health Tablet ialah satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendi sendi.

Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.


Vitamin untuk keselesaan sendibebas kondroitin sulfat

 Dapatkan Advanced Joint Health Tablet untuk kesihatan sendi anda..Siti Marlina Badaruddin
ID 859745
016 350 5456

No comments:

Post a Comment