Friday, January 11, 2013

Harga Meal Shake

Bila nak beli barang, mestilah nak tahu harga dulu kan?

Tapi saya nak kongsi tentang 'harga' seunit Mealshake yang anda terutama ibu2 perlu fikirkan untuk kesihatan seorang anak...

Usia kanak2 adalah masa kritikal yang mana budak2 ni perlu diberi makanan yang cukup zat, bukan sekadar kenyang saja. Zat yang mencukupi bukan saja diperlukan untuk tumbesaran, malah kesihatan dan kecerdasan otak.


6 kategori kelas makanan setiap hari ditambah dengan aktiviti fizikal untuk anak2.

Masalahnya, ramai kanak2 yang:

- Memilih makanan
- Suka makan sejenis makanan je
- Susah nak makan
- Banyak makan makanan ringan
- Ibu bekerja dan jarang dapat bekalkan makanan segar serta berkhasiat

Akibat makanan dan aktiviti yang tidak seimbang, ia memberi kesan kepada kecergasan, kecerdasan dan kesihatan anak2 ini.

Jadi apa perlu ibu lakukan? Ya, harga sebuah kesihatan memang sangat mahal. Jadi bayarlah sekarang sebelum nanti kena bayar bil hospital bila anak selalu je sakit.

'Belilah' kesihatan anak2 dulu.. Bayar dan usaha sikit untuk masa depan mereka. Sediakan makanan yang segar, kawal makanan ringan, pastikan mereka bersenam dan berilah Mealshake untuk bekalan semua keperluan zat makanan mereka.

Apa Mealshake ni? Bagi yang baru mengikuti, Mealshake adalah pemakanan lengkap, dari vitamin, mineral, protein dan ayat2 al-Quran. Ayat al-Quran? Ya, semasa bancuh Mealshake, ibunya baca lah apa2 ayat seperti ayat 1000 dinar ke, ayat surah Toha ke, etc :) maka jadilah ia satu hidangan lengkap yang penuh khasiat dan barokah.

Insya-Allah, biidznillah.

Semoga anak2 kita dikurniakan kesihatan yang cemerlang, insya-Allah.

Harga Mealshake? Anda boleh hubungi saya untuk HARGA SPECIALSalam sayang dari saya,

-Lina-
simply4mama@gmail.com // whatsapp/sms 016 350 5456


No comments:

Post a Comment