Wednesday, November 14, 2012

Bila Lagi Perlu Ambil Supplement?

Di negara kita supplement diberi kepada ibu-ibu hamil, kepada orang sakit.. tiada supplement untuk orang sihat malah ibu menyusu pun tiada diberikan supplement oleh klinik.

Sebenarnya, kalau ikut Dr Ray Strand, 3 cara untuk hidup sihat optimum : senaman yg konsisten, makanan seimbang & mengambil supplement.

Kajian 30 tahun lalu terhadap carrot mendapati ia telah kehilangan zat sebanyak 45% berbanding 10 tahun sebelumnya. Itu 30 lalu..
sekarang?

Jadi amat penting kita jaga pemakanan & melakukan aktiviti sihat.
Supplement bukan alat untuk tidak mengamalkan pemakanan sihat. Ia adalah untuk MENYOKONG pemakanan kita.

Keletihan, kurang daya ingatan, dan pelbagai masalah kesihatan adalah berpunca dari gagalnya kita menyediakan nutrisi optimum buat tubuh kita. Vitamin bukan untuk orang sakit.

Di sini saya nak kongsi produk2 Shaklee sebagai panduan...

Vitalea (Multivitamin)
Mengandungi 12 vitamin dan 9 mineral penting yang lengkap untuk keperluan tubuh seharian. Membantu meningkatkan kecerdasan minda dan sistem imuniti badan. Memulihkan selera makan dan melancarkan process pencernaan. Penting bagi prosess pertumbuhan.
Menyeimbangkan hormon dan bahan kimia dalam badan. Melengkapkan nutrient yang kurang. Membantu penyerapan zat dari makanan.

Vita-C Sustained Release
Membantu dalam meningkatkan imuniti badan. Membantu dalam penyerapan zat besi. Membantu dalam proses pemulihan sel, seperti luka. Membina kolagen untuk menguatkan dan menyegahkan tisu dalam badan. Menjaga ketahanan badan dari selsema. Menstabilkan bahan kimia dalam badan.

B Complex
Menukarkan gula dalam darah kepada tenaga. Mencegah kelesuan dan kemurungan. Membantu kelancaran urat saraf. Mengelakkan stress.
Mengelakkan sembelit.

Alfalfa
Makanan yang mengandungi 8 enzim pencernaan dalam kuantiti yang secukupnya unutk membantu pencernaan bagi kesemua tiga kelas makanan. Mengandungi 10 vitamin, 15 mineral, gentian dan amat kaya protein. Mengatasi sakit sendi. Membanyakkan susu badan.

Vitamin E
Melambatkan proses penuaan. Membantu jantung untuk mengepam dengan lebih efisyen. Membantu dalam penyerapan oksigen. Mencegah kanser.
Mencegah kemusnahan vitamin A dan C. Sebagai antioksidan.

Ostematrix (Calcium Magnesium Vitamin D)
Untuk tulang dan gigi yang kuat. Mencegah kekejangan otot (cramp).
Membantu dalam pembekuan darah. Menstabilka denyutan jantung.
Mengurangkan migrain. Membaiki stimulasi urat saraf.

Zinc
Menyembuhkan luka.Terlibat dalam penghasilan insulin.Mengekalkan rangsangan bau dan rasa.Mengawal kelemumur.

Lecithin
Mengandungi asid lemak penting yang diperlukan tubuh.Menolong mengeluarkan lemak dari sel - bagus untuk menurunkan berat badan.Bagus untuk rambut.Menegangkan dan melembutkan kulit.

Carotomax (Beta Carotene)
Untuk kesihatan mata.Membina semula sel yang rosak.Menguatkan imuniti badan.Membina sel darah putih.

Omega Guard
Mengurangkan kolesterol.Membina sel otak.Mengurangkan sakit sendi.Mengurangkan risiko sakit jantung.

GLA Complex
Membantu dalam mengurangkan PMS (pre-menstrual syndrome) dan ekzema.Membantu mengawal kencing manis.Membantu mengawal berat badan.

Energizing Soy Protein (ESP)
Terdiri daripada 9 komponen asid amino untuk memudahkan penyerapan oleh badan.Membina sel2 tubuh.Membantu kesihatan kuku dan rambut.Membina ketahanan badan.Menambah susu badan.

MealShake
Pemakanan lengkap yang mengandungi 12 vitamin, 9 mineral dan proteinBagus untuk mereka yang mengalami kesukaran menelan pil.Boleh dijadikan quick meal yang berkhasiat.

Performance Drink
Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.Membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.Mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.

Kini ada produk baru dalam range anti penuaan : Vivix dan Collagen Powder.

Alhamdulillah, Shaklee telah banyak membantu saya dan keluarga untuk menjalani gaya hidup yang lebih sihat.

Contact saya Lina utk pesanan dan keterangan lanjut dan semestinya anda akan dapat harga yg menarik dari saya ok :)

sms Lina 012 911 6839/ whatsapp 016 350 5456


No comments:

Post a Comment