Monday, July 30, 2012

“Supplement mana satu yang terbaik”??

Dr Bruce Ames, seorang ahli toksikologi dari UC Berkeley School of Public Health, membuat beberapa siri eksperimen yang melibatkan beberapa vitamin dan mineral – B12, B6, niasin, vitamin C, vitamin E, zinc dan zat besi. Beliau menemui sesuatu yang mengejutkan, di mana walaupun kekurangan nutrien tersebut di tahap mikron bioleh merosakkan sel, dan menyumbang kepada pelbagai masalah kesihatan termasuk kanser.
Lalu UC Berkeley telah menghantar cadangan kepada Shaklee untuk menjalankan Landmark Study dan telah diterbitkan hasilknya dalam The Nutrition Journal pada tahun 2007.
Landmark study ni adalah untuk membuat perbandinngan antara:-
  • Orang yang mengambil Shaklee
  • Orang yang mengambil supplement lain
  • Orang yang tidak mengambil supplement langsung
Keputusannya, pengamal Shaklee menunjukkan kesan kesihatan yang terbaik. Yang menariknya mereka yang berada dalam kumpulan Shaklee adalah jauh lebih tua dari ahli kumpulan lain, dalam kira2 10 tahun lebih tua.

shaklee landmark study


Bagi mereka yang berada dalam bidang pemakanan tambahan, sekarang ni bukan soal “Adakah kita perlukan supplement?” sebaliknya “Supplement mana satu yang terbaik”.
Shaklee ternyata pilihan terbaik kerana:
  • 100 ujian klinikal dijalankan terhadap produknya.
  • Produk dikilangkan mengikut standard farmaseutikal, bermakna kesan yang tertulis pada labelnya adalah dijamin.
  • Diperbuat daripada bahan semulajadi, bukan di makmal.
Anda boleh memilih samada mahu mengambil suplemen atau tidak, suplemen yang mana satu atau apa saja. Tapi jangan tertipu dengan testimonial dan claim yang melampau. Di Shaklee, semuanya sudah jelas dan dibuktikan oleh saintifik.


No comments:

Post a Comment