Thursday, February 2, 2012

Carotomax: Vitamin utk mata dan Cancer. Sel2 diserang berjuta radikal. Apakah yg dapat membantu?

Perlindungan Sel-Sel dari Dalam*

Setiap hari, sel-sel di dalam badan anda diserang oleh berjuta-juta radikal bebas yang boleh menyebabkan kerosakan DNA. Apakah yang boleh membantu? Jawapannya ialah Anti oksida. Anti oksida merupakan nutrisi yang boleh melindungi sel-sel ini daripada radikal bebas, meningkatkan kesihatan sel secara menyeluruh dan menyediakan perlindungan untuk menentang kerosakan sel-sel.


Perlindungan Menyeluruh dan Berkesan
Perlindungan antioksida dapat ditingkatkan dengan pengambilan CarotoMax Shaklee. Shaklee mengambil perlindungan anti oksida yang terdapat pada buah-buahan, sayur-sayuran dan tanaman lain melalui cara pengasingan, penyaluran dan pembentukkan kerotin secara semulajadi. *CAROTOMAX menyalurkan lima daripada karotenoid penting yang dipilih daripada gabungan tumbuhan fitokimia. Anda tidak akan mendapat perlindungan gabungan ini daripada sumber makanan sahaja.

5 jenis karotenoid yang paling berkhasiat
 • Purata pengambilan karotenoid, lutein, lycopena dan beta-karotena adalah 8 mg setiap hari manakala CarotoMax pula dapat membekalkan lebih 13 mg daripada karotenoid yang paling berkhasiat.
 • Membantu mengekalkan kesihatan badan secara umumnya dalam jangkamasa panjang serta kesihatan mata, jantung, kulit, paru-paru, prostat dan serviks secara khasnya.
 • Menguatkan sistem imun*
 • Biasanya disimpan dalam organ-organ tubuh kerana ia bersifat larut dalam lemak.
 • Mengandungi ekstrak yang unik daripada tomato, ekstrak biji benih anggur, ekstrak brocoli bertunas, minyak jagung, minyak palma dan marigold.Dalam CarotoMax mengandungi karotenoid menyamai dengan
Credit : Shaklee
 • Beta Karotena Sama dengan 102 porsi Pisang
 • Lycopena sama dengan 714 porsi Aprikot
 • Lutein dan Zeaxanthin sama dengan 285 porsi pink grapefruitAlpha karoten sama dengan 89 porsi Raspberi
 • Alpha karoten sama dengan 89 porsi Raspberi


  * Produk ini tidak bertujuan mendiagnos, merawat, menyembuh/ atau mencegah sebarang penyakit.
Untuk dapatkan harga istimewa atau inginkan pek mini jika ada kekangan budget, sila sms atau email kepada saya di simply4mama@gmail.com or 016 350 5456


Cara Order

2 comments:

 1. assalam...nk tnya puan...kalo yg ada penyakit ENDOMETRIOSIS bleh ke mkn ESP ni??

  ReplyDelete
 2. Waalaikumussalam Niza,
  sorry late reply.. almaklumlah sibuk 2, 3 hari attend majlis 'open house' member2..

  utk penyakit ENDOMETRIOSIS, vits yg boleh saya suggest ialah B COMPLEX, VIT E dan GLA ya.. Niza boleh refer details/ manfaat each of vits kat blog lina nii ya..terima kasih ;)

  ReplyDelete