Sunday, February 12, 2017

Apa menyebabkan Vivix Sangat Wow

Pernah tak dengar pasal Vivix Shaklee?
Vivix adalah antara supplement keluaran Shaklee yang dah banyak membantu mereka-mereka di luar sana menambah baik kesihatan diorang. Kita boleh tengok pelbagai maklum balas positif dari mereka-mereka yang mengamalkan Vivix Shaklee.
Benarkah Vivix begitu awesome?
Apa yang menjadikan Vivix sangat special?
Apa kandungan Vivix Shaklee yang awesome tu sampai dapat membantu meningkatkan tahap kesihatan pesakit darah tinggi, pesakit kencing manis, pesakit kanser dan pesakit-pesakit kronik yang lain?
Pastikan korang baca sampai habis.
Kandungan utama di dalam Vivix Shaklee adalah campuran resveratrol dan polyphenols sebutannya po-li-fi-nols. Resveratrol dan polyphenols ni bukan jenis sintetik tau. Sintetik ni maksudnya campur bahan kimia A,B,C dan D maka jadilah resveratrol. Kandungan vivix bukan campuran bahan kimia.
Tapi resveratrol di dalam Vivix adalah resveratrol yang diperolehi secara semulajadi daripada tumbuhan.
Resveratrol dan polyphenols ini lah yang menjadikan Vivix sangat berkesan.
Bagaimana resveratrol dan polyphenols ini bertindak?

1) Resveratrol dan polyphenols mengurangkan dan melambatkan pembentukan protein AGE

Protein AGE (Advance Glycation End Product) merupakan sejenis bahan yang terbentuk apabila protein dan gula mengalami proses yang kita sebut sebagai glycation. Sebab tu lah gula yang berlebihan sangat-sangat tak bagus untuk kesihatan badan. Selalu kita nampak, kalau gula berlebihan, kita selalu kaitkan dengan masalah kencing manis. Tapi sebenarnya kesan gula berlebihan lebih banyak mudaratnya kepada badan.
Protein AGE yang terbentuk akan merosakkan sel badan yang sihat. Protein AGE akan mempercepatkan proses penuaan. Selain itu protein AGE ini merupakan salah satu faktor yang menyebabkan terjadinya penyakit seperti diabetes, artherosclerosis, masalah buah pinggang, penyakit Alzheimer, masalah jantung dan pelbagai masalah kesihatan yang lain.
Sebab itu lah, sangat-sangat digalakkan untuk mengamalkan Vivix. Sebab resvertrol dan polyphenols di dalam Vivix dapat mengurangkan dan melambatkan pembentukan protein AGE.
Macam saya dah tulis kat atas, protein AGE ni berpunca daripada gula yang berlebihan di dalam badan. Tapi, yang lebih mengejutkan, protein AGE ni jugak berpunca daripada pengambilan makanan yang tinggi kandungan lemak dan protein seperti daging.
Protein AGE yang terbentuk di dalam daging ini disebabkan cara masakan yang terdedah kepada suhu yang tinggi seperti bakar, panggang dan goreng. Memang macam tu la cara masak kat Malaysia kan.
Cara masakan yang bagus adalah secara steam dan rebus. Cara masakan sebegini dapat mengurangkan pembentukan protein AGE.
Dah nampak kan kenapa penting sangat amalkan Vivix Shaklee walaupon sihat walafiat. Sebab kita nak kurangkan protein AGE dalam badan disebabkan tabiat makanan kita an cara kita memasak yang memudahkan protein AGE masuk dalam badan.

2) Resveratrol dan polyphenols melambatkan telomere memendek

Apa kebendanya telomere ni?
Apa benda tu?
Korang pernah dengar tak pasal telomere?
Kalau tak pernah dengar, korang kena baca ni sampai habis sebab ada kaitan dengan hidup dan mati.
Heee.. yer.. Serius.
Penting telomere ni. Kalau tak de telomere, sel kita akan rosak dan mati.
Tapi apa bendanya telomere ni?
Telomere ni macam satu penutup yang melindungi kromosom DNA kita. Kalau penutup ni panjang, kalau telomere ni panjang maksudnya bagus, sel kita sihat.
Kita boleh jadikan tali kasut sebagai contoh. Hujung tali kasut yang macam ada plastik, akan jaga tali kasut tu supaya tak terkeluar benang-benang dier kan.

vitamin shaklee
Telomere ibarat plastik yang menutup hujung tali kasut
Begitu juga telomere. Dier jaga hujung kromosom kita supaya tak rosak, supaya dapat berfungsi dengan elok. Bila telomere yang semakin pendek dikaitkan dengan pelbagai masalah kesihatan seperti kanser, sistem pertahanan badan yang lemah, Alzheimer dan macam-macam penyakit lain lagi.
Bad news!
Telomere akan memendek apabila kita semakin tua.
Kajian menunjukkan telomere orang muda pon boleh pendek disebabkan stress, merokok, obesity, diet tak seimbang dan kurang exercise.

vivix shaklee
Telomere semakin pendek apabila kita semakin tua
Good news!
Kita boleh cegah telomere tu dari terus menjadi pendek. Dengan kata lain, kita boleh lambatkan kependekan telomere disebebkan faktor umur yang yang meningkat. Macam mana?
Kita boleh lambatkan kependekan telomere dengan AMALKAN VIVIX!
Ini bukan cakap kosong tau. Atau berdasarkan testimonial semata-mata.
Dah ada saintifik study pon.
vivix shaklee
Semakin panjang telomere semakin bagus
Satu kajian telah dijalankan iaitu Landmark Study II: Forging into Future of Telomeres Research. Kajian ini dijalankan oleh Nobel Peace Laureate Elizabeth Blackburn in physiology or medicine profesor dari University of California at San Francisco berkolaborasi dengan Shaklee.
Hasil kajian menunjukkan, Vivix dapat memmbantu melambatkan kadar kependekan telomere sebanyak 40%!
Boleh tengok penerangan Profesor Elizabeth Blackburn cerita pasal ni di video ni https://www.youtube.com/watch?v=6h5NTrqCo0M.
Dalam video ni Prof Elizabeth menerangkan secara ringkas dn padt tentang telomere.
Dengan lifestyle kita sekarang yang kurang aktif bersenam (tek semua orang), cara pemakanan kita sekarang yang kurang seimbang (tak semua orang) dan environment kita sekarang yang tercemar dan selalu stress, sangat-sangatlah digalakkan untuk amalkan Vivix.


















Diharapkan perkongsian ini memberi manfaat kepada korang yang baca apa yang saya tulis ni sampai habis.
Nak tahu dengan lebih lanjut pasal VIVIX Shaklee, boleh terus contact saya

Siti Marlina binti Badaruddin
Shaklee ID 859745
016 - 350 5456

Saya yakin anda semua tak sabar nak cuba Vivix ni kan? Ya anda boleh terus membuat pesanan online terus disini dan pihak Shaklee akan terus membuat penghantaran ke alamat anda!

No comments:

Post a Comment