Thursday, January 19, 2017

Supplement Yang Paling Awesome

Hari nih Lina dapat paling banyak persoalan berkenaan VIVIX and untuk hari nih yang nak post out ada 5 bottles VIVIX. Alhamdulillah makin ramai yang mulai sedar kepentingan untuk menjaga kesihatan dan kecantikan secara keseluruhannya 😊

So here, Lina nak share apa kandungan yang ada dalam Vivix yang membuatkan Vivix menjadi pilihan ramai even harganya yang paling mahal dalam list Shaklee's supplement ❤️

1- ANGGUR MUSCADINE
Anggur bukan sebarang anggur, takde jual kat kedai buah tepi jalan.
Satu-satunya anggur yang mempunyai lebih satu kromosom yang bermanfaat untuk kesihatan. Anggur ini mempunyai ciri-ciri untuk menghentikan bahan kimia yang menjadi penyebab kanser, juga sebagai anti-virus dan anti-bakteria.
Anggur muscadine dan bijinya adalah salah satu daripada sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri anti-radang. Jika dibandingkan dengan anggur lain, ia mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terbukti berfaedah bagi kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah selain melambatkan proses penuaan.

2- ELDERBERRY
Berry yang bertaraf PREMIUM HIGH CLASS kalau dalam salasilah keluarga berry. Elderberry merupakan buah yang popular dan telah lama digunakan dalam perubatan tradisional.
Antara manfaat lain yang sangat penting dari jus elderberry adalah:
 Kemampuannya untuk mencegah cancer, fakta ini dikaitkan dengan antioksidan yang terkandung di dalamnya.
 Meningkatkan sistem imunisasi tubuh serta sangat membantu dalam mengurangkan radang penyakit AIDS dan cancer.
 Berupaya untuk menurunkan kadar kolesterol untuk mencegah penyakit jantung.
 Membantu mengatasi dan merawat masalah diabetes.
 Meningkatkan kesihatan jantung dan ginjal.

3- PURPLE CARROT
Purple carrot adalah sumber terbaik vitamin A dan mengandungi phytochemical termasuk lah carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterpenes. Ia juga mengandungi anthocyanins, antioksidan yang mustajab. Anthocyanins bertindak sebagai anti-radang, anti-mikrob dan anti-carcinogen yang berupaya untuk mengurangkan risiko penyakit jantung.
Asid klorogenik adalah anti oksidan paling banyak dalam semua carrot termasuk lah Purple Carrot. Ia bertanggungjawab mengurangkan risiko penyakit diabetes.

4- POLYGONUM CUSPIDATUM (Knotweed Jepun)
Sejenis tumbuhan perenial yang besar berasal dari asia, juga banyak ditemui di Amerika Utara dan Eropah. Knotweed jepun adalah sumber komersial Resveratrol.
Polygonum Cuspidatum banyak manfaat kesihatan dan digunakan untuk merumuskan supplement ANTI PENUAAN.



Kesimpulan dari ujian demi ujian menunjukkan resveratrol di dalamnya membantu:
 Melambatkan proses penuaan
 Merendahkan kolesterol
 Merendahkan tekanan darah
 Meninggikan prestasi atlet
 Mengurangkan berat badan


PROVEN , kenapa VIVIX sentiasa menjadi pilihan ramai even though harganya adalah yang paling mahal. Oh well, mahal mahal pun tetap high demand because the product speaks for itself.

Bulan nih tengah under PROMO lagi tau.. so grab yours now sebab harga jimat nih bulan lain memang takkan dapat lagi dah, nak tunggu promo lagi sekali hujung tahun lah jawabnyaa 

Hubungi saya sekarang,

Siti Marlina binti Badaruddin
Shaklee ID 859745
sms/ whatsapp 016 350 5456

atau boleh juga terus membuat pesanan disini

No comments:

Post a Comment