Monday, May 16, 2016

Panduan Memilih Collagen Terbaik

Selamat pagi semua.... pagi ni baru dapat nak update blog.. Pagi ni cerita tentang kolagen lagi... lagi2 kolagen. lagi2 kolagen.. takde cerita lain?.. takde... hahah.. habis tu sebab yang ni yang tengah hangat sekarang...Collagen Powder..terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah selepas menggunakan selama 8 minggu (proven with clinical studies)..
vitamin shaklee


kulit cantik amalkan collagen Shaklee



Okey...tapi harini saya nak kongsi 8 panduan memilih kolagen yg baik... (lepas ni bolehlah tengok kolagen pilihan anda memenuhi panduan ini atau tak
  1. Lebih baik pilih dalam bentuk makanan (or cecair) berbanding yg kolagen yg disuntik. Ini utk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dalam tubuh badan
  2. Pilih size kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Microfine size membantu penyerapan yang baik kerana size ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yang di ambil up to 100% diserap dan memberi efect lebih cepat.
  3. Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelempaban yang berpanjangan.
  4. Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan
  5. Pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B-Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri
  6. Kolagen juga penting untuk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamine utk kesihatan sendi. (bonus point)
  7. Pastilkan setiap kolagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin.
  8. Last but not least, pastikan ia selamat dan tidak bertoksin

Alhamdulillah.. kolagen pilihan hati saya cukup syarat panduan... dan ianya terbaikk..ni dia..Shaklee Collagen Powder


Hubungi saya umtuk dapatkan Collagen Powder terbaik ini!

Siti Marlina binti Badaruddin
Shaklee ID 859745

016-350 5456
simply4mama@gmail.com

No comments:

Post a Comment