Monday, January 18, 2016

Vivix Terbukti Berkesan Membantu Masalah Kesihatan Kronik

Dalam banyak-banyak produk Shaklee, Vivix adalah antara supplement yang berada dalam kelasnya yang tersendiri. Ianya dikenali dengan nama produk PREMIUM Shaklee. Yelah sebotol Vivix ni mempunyai banyak khasiat dan sangat membantu menyelesaikan masalah kesihatan kronik. Usia Shaklee pun dah lebih dari 50 tahun berada di pasaran, dan Vivix antara keluaran terbaru dari Shaklee, latest research and technology. Latest tak latest pun , dah lebih kurang 5-6 tahun rasanya masuk dalam pasaran negara kita. Yelah produk di bawah usia 10 tahun biasanya kita panggil produk terbaru ter latest kan heheheh. 4 bahan utama yang digunakan dalam menghasilkan Vivix ialah:




1. Anggur Muscadine mempunyai 40 KALI GANDA LEBIH polifenol. Ia juga tinggi antioksida dan ada ciri2 anti radang. Terbukti memberi manfaat kepada kesihatan kardiovaskular, mencantikkan tahap gula darah, mencegah penuaan pramatang, dan banyak lagi!

2. Elderberries Eropah. Beri ada banyak jenis, kalau ikut kasta, kasta paling tinggi beri terbaik adalah elderberries. Sejak berabad dulu, elderberries telah digunakan untuk artritis, asma, sembelit , ubat selsema. Elderberries juga menguatkan imuniti badan kerana kandungan kalium dan vitamin C nya yang tinggi. Antioksidan yang kuat ini membantu melindungi sel-sel daripada kerosakan yang disebabkan oleh toksin alam sekitar, diet rendah dan tekanan. Ia juga mengurangkan kesan kerosakan yang berlaku akibat kolestrol jahat di samping mengelakkan platlet dari melekat pada salur darah. Elderberry juga membantu meningkatkan penglihatan malam 

3.Polyganum Cuspidatum. Sumber semula jadi resveratrol.Resveratrol membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meningkatkan prestasi olahraga, mengurangkan berat badan dan membantu dalam mencegah pertumbuhan tumor.

4. Lobak Ungu. Lobak ungu merupakan sumber vitamin A yang baik dan mengandungi fitokimia termasuk karotenoid, phenolic, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterpens. Ini adalah fitokimia yang mempunyaiantioksidan, anti-bakteria, anti-radang. Lobak ungu juga mengandungi antosianin, yang diketahui mempunyai ciri-ciri anti-oksida sangat tinggi.

Haa kalau lihat pada 4 jenis ramuan je yang digunakan untuk menghasilkan Vivix ni seolah-olah kita tak percaya yang KHASIAT nya yang NGETOP kan heheh. Vivix telah terbukti banyak membantu dalam masalah2 berikut:


• Diabetes
• Kolestrol tinggi
• Penyakit Kardiovaskular (Jantung)
• Tekanan Darah Tinggi
• Alzheimer atau nyanyuk
• Arthritis, Osteoporosis, Masalah sendi dan tulang
• Gout
• Letih
• Metabolisme badan RENDAH (antara sebab sukar turun berat badan)
• Masalah kulit dan bintik penuaan (kedut)
• Kanser dan tumor
• Katarak dan masalah mata
• Masalah saraf
• Lemah imun tahan daya badan - lambat sembuh

Bak kata orang tua-tua "tak tumbuh tak melata, tak sungguh orang tak kata" kan. Begitulah juga dengan saya, jika Vivix ini tidak berkesan kepada keluarga saya tentulah tidak saya beriya-iya saya sharing tentang kebaikannya di sini. Untuk mereka yang ada di kalangan ahli keluarga atau sahabat handai yang menghadapi masalah kesihatan serius dan kronik boleh mencuba Vivix sebagai ikhtiar untuk pulih.



Siti Marlina Badaruddin
Shaklee Distributor
016. 350 5456

No comments:

Post a Comment