Sunday, May 10, 2015

Set Diet Shaklee Membantu Badan Kurus dan Fit di Hari Raya

Seronoknya diet bersama Shaklee

"Berat badan aku naik 5 kilo lah." Pengakuan jujur ini sering kali kita dengar selepas Aidilfitri. Sambutan hari raya di Malaysia memang meriah dengan aneka makanan yang lazat. Selama sebulan tidak putus-putus kita akan mendapat jemputan rumah terbuka hari raya. Jika turutkan nafsu makan akibatnya bertambahlah berat badan kita.


Aku berjaya kurus dengan Set Kurus Shaklee!

Entri saya kali ini nak cerita tentang badan kurus dan slim di hari raya. Ramai antara kita terdorong makan sepuas-puasnya sejak hari pertama Aidilfitri atas alasan ramadan sudah berlalu. Impak pesta rumah terbuka bukan sekadar mengeratkan hubungan bahkan ramai mula risau berat badan naik secara mendadak.

Biarpun perlu menghadiri banyak majlis rumah terbuka, ia bukanlah alasan tidak mengawal pengambilan pemakanan atau melupakan amalan diet. Apabila anda tidak meneruskan lagi diet tersebut, anda tidak boleh membakar kalori seperti anda lakukan sebelum ini. 
Sebaliknya, berat badan anda bertambah berat. 

Perlu diingatkan, makan secara tidak terkawal pada musim raya adalah berbahaya bagi individu yang mengalami masalah kesihatan dan perlu menjaga pengambilan pemakanan. 


Tapi jangan bimbang. Jom kita amalkan pemakanan diet yang sihat. Set diet Shaklee membantu badan kurus dan slim di hari raya.


Detox badan dengan Alfalfa atau Herba Lax 
Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum.

Herb-lax atau Alfalfa sesuai bertindak sebagai agen detox. Bagi mereka yang tidak mengalami masalah sembelit boleh cuba Alfalfa. Herb-lax pula sesuai untuk mereka yang mengalami masalah sembelit. Saya tidak menggalakkan Herb-lax diambil oleh ibu-ibu yang menyusu kerana bimbang akan memberi kesan cirit birit kepada anak.


 

Pecahkan lemak dengan Lecithin atau Omega
Proses memecahkan lemak boleh dilakukan dengan mengambil Lecithin atau Omega Guard. Lecithin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak, dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung di dalam darah, dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membran. Lecithin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan.


Membina otot dengan protein Cinch Shake atau ESP

Protein sangat diperlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh dan perkembangan otot, mengawal nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.

Untuk protein terbaik, kita boleh memilih samada Cinch Shake atau jika ibu yang menyusukan anak, jangan ambil Cinch Shake ni, tapi gantikan dengan ESP (ESP juga sumber terbaik untuk kulit gebu dan cerah dan mempercepatkan penghasilan susu badan)


Kenapa perlu mengambil protein? Kerana apabila lemak diuraikan daripada badan, otot diperlukan untuk menggantikan ruangan yang kosong itu bagi mengelakkan kulit kelihatan tidak bermaya, lembik dan kusam. Bagi anda yang sedang dalam proses mengawal berat badan,pastikan protein terkandung dalam setiap makanan anda. Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot,mengawal nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. 



Aku berjaya kurus dengan Set Kurus Shaklee!


Percaya atau tidak ramai yang mengeluh baju raya yang baru ditempah menjadi sendat dan ketat selepas hari raya. Ada yang naik berat badan berkilo-kilo. Awas! Jangan turutkan nafsu makan. Kawal cara pemakanan kita. Nak lagi bagus amalkan set diet Shaklee ini. 

Set diet Shaklee membantu badan kurus dan slim di hari raya.

Apalagi, cepat2lah hubungi saya untuk dapatkan Set Kurus Shaklee yang best ni..



Siti Marlina binti Badaruddin
Shaklee ID 859745
016 350 5456



No comments:

Post a Comment