Thursday, September 4, 2014

Cara Pengambilan Set Kurus Shaklee dengan Saya

Jom kurus dengan Shaklee 

Kurus dan ramping itu memang menawan! Kalau gemuk pun menawan ker? Ianya tak boleh dikategorikan menawan.. orang yang gemuk nampak COMEL jer (kalau muka dah memang comel lah kan). Memang ada yang berkata 'gemuk itu menawan' tapi hanya dibibir sahaja tapi tidak dihati. Mungkin sekadar menjaga hati sahaja (especially para suami yg nak menjaga hati isterinya

Memang rugi bila berat badan kita meningkat. Nak cari saiz pakaian susah, nak jenjalan cepat penat, penyakit senang dapat, katil roboh.. katil roboh??? haha..tu katil cap ayam namanya.. & kekadang tu spring kereta pun boleh patah..!! Hahaaa.. 






Saya mohon maaf entri saya kali ini berbaur provok. Bukan menghina orang yang obesiti tapi lebih untuk memberi kesedaran bahawa mengawal berat badan banyak faedahnya. Justeru itu saya mempelawa mereka yang menghadapi masalah kegemukan ini untuk mengamalkan cara pengambilan set kurus Shaklee dengan saya.

Sebelum tu mari kita berkenalan dengan konsep detox --> bakar --> bina


Herblax atau Alfalfa sebagai agen detox

Supplemen yang disyorkan untuk detoks adalah Herblax & Alfalfa
Kedua-dua suplemen ini berfungsi merangsang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita. Yang paling penting ia semulajadi.

Kenapa Perlu Detoks?

Detoks adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selain untuk mengelakkan dari masalah kesihatan yang serius, detoks juga memastikan vitamin/supplemen diserap dengan lebih sempurna.

Sekiranya organ yang terlibat dalam penyerapan vitamin seperti usus mengalami masalah, kemungkinan besar vitamin tidak boleh diserap dengan sempurna.




Lecithin membakar lemak

Fungsi utama Lecithin adalah sebagai 'pemecah/pencair lemak' ataupun 'fat emusifier'. Apabila Lecithin 'bertemu' dengan lemak-lemak degil, ia akan 'memecahkan dan bercampur/bergabung' dengan lemak-lemak tersebut dan seterusnya membawa ia keluar. Tahukah kita? Lecithin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian. Pengambilan Lecitin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan. 

Membina dengan Cinch Shake

Kandungan dalam Cinch Shake diperkaya dengan Leucine dan ianya dirumus khas untuk membantu anda memecahkan kitaran diet yo-yo.

Untuk setiap hidangan Cinch Shake, anda akan mendapat:
  • 24 gram protein, 
  • 24 jenis vitamin dan mineral penting dan 
  • 6 gram serat larut
Kurus dan Ramping itu menawan!
Protein amat diperlukan bagi pembinaan otot. Dengan otot yang sihat mampu menaikkan kadar metabolisma dan juga membakar kalori dengan baik. Kelebihan protein juga membantu anda merasa kenyang dan secara langsung membantu anda mengurangkan pengambilan makanan antara waktu makan.

Kebaikan Cinch Shake
  • Rendah Indeks glisemik = 22; sesuai untuk pengidap kencing manis di mana membantu mengekalkan tahap gula dalam darah yang normal dan memberi tenaga yang konsisten.
  • Powered by Leucine untuk memelihara otot semsas anda menurunkan berat badan
  • Mengandungi 24 gram protein untuk setiap hidangan membuatkan anda merasa kenyang
  • Kandungan serat yang tinggi = 6 gram serat setiap hidangan
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian 21 vitamin dan mineral penting
  • Dihasilkan dari soya bebas GMO (Non GMO Soy)
  • Tiada perasa tiruan, warna atau pemanis.

Dari kajian klinikal, Cinch membantu menghilangkan lemak yang terdapat pada otot dan dengan bantuan Leucine, akan membina otot dan mengekalkannya dalam bentuk jisim tanpa lemak (lean muscle). 


Jika ada bajet lebih, boleh tambah Cinch Energy Tea

Cinch Energy Tea Mix ini diambil bersama-sama dengan Cinch Shake Mix Shaklee dan produk-produk untuk tujuan pelangsingan lain yang telah dicadangkan oleh Shaklee. Energy Tea Mix dapat diminum sebagai snek ataupun minuman ringan waktu petang terutamanya bagi penggemar teh. Energy Tea Mix Shaklee adalah kurang gula dan semestinya sangat bagus untuk kesihatan. Selain itu, keistimewaan Enerygy Tea Mix ini ialah:

Kurus dan Ramping itu menawan!

  • Selamat dan merupakan penggalak tenaga semulajadi
  • Ditambah dengan taurina untuk meningkatkan tenaga dan ketahanan badan
  • Pilihan alternatif terbaik menggantikan kopi, soda atau manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuh
  • Tanpa gluten, tiada perasa tiruan, pewarna dan bahan pemanis 

Cinch Tea

1-2 sticks sehari bila2 masa boleh hidang sejuk atau panas. Boleh dipelbagaikan variasi penyediaan seperti tambahkan madu atau lain2. Ikut sukalah nak minum camne..
ianya boostkan energy .. fokus bertambah.. (sesuai untuk student2 yg suka mentelaah lewat2 malam)

 

Cinch Shake

1 scoop dicampur dengan 250ml susu rendah lemak atau plain water. Guna shaker ya.
Untuk permulaan ambil sekali sehari sebagai meal replacement nak biasakan badan dengan pengambilan cinch shake sebagai meal replacement. Ambil 2 kali sehari.. kesan penurunan lagi cepat..ambil bfast-lunch, bfast-dinner atau lunch -dinner.
Pastikan sehari mesti minum air paling sikit 3 liter. Boleh minum air segelas setiap 1 jam.


Sila kawal kalori pemakanan setiap hari. Ambil makanan berkhasiat. Elakkan makanan deep fry serta bergoreng.. Boleh guna minyak zaitun sebagai ganti minyak masak untuk menumis.
Buatlah senaman secara berkala dan jangan lupa sentiasa berdoa kepada Allah S.W.T agar badan kita sentiasa sihat cergas dan impian kita tercapai..




Siti Marlina binti Badaruddin
Shaklee ID 859745
016 350 5456 (sms/ whatsapp)
simply4mama@gmail.com


*boleh juga terus ORDER DISINI

No comments:

Post a Comment