Tuesday, August 5, 2014

Mengapa perlu konsisten dalam pengambilan vitamin?

Perlu konsisten sekurang-kurangnya untuk tempoh 90-120 hari

"Lina, kulit saya masih kering la. Akak dengar cerita minum ESP boleh cepat settlekan masalah ni. Tak Nampak apa-apa pon?"
"Kak Lina, saya dah makan set Triple M ni dua hari. Nothing different dengan susu saya! Macam sama je"
"Lina, saya dah makan vitamin ni dua minggu. Kenapa saya tak hamil lagi? 

Tak dinafikan memang ada customer yang very high expectation pada setiap produk yang mereka cuba. Memang ramai juga yang nak nampak kesan seawal 2 hari pengambilan vitamin. Tapi tahukah anda bahawa vitamin memerlukan masa untuk bertindakbalas dan berfungsi secara optimum pada badan seseorang.

Selalunya saya akan nasihat kepada pelanggan saya dengan fakta ini: 

**Pengambilan Vitamin perlu konsisten sekurang-kurangnya dalam tempoh 90-120 hari**


Kenapa ?

Sel hidup antara 90-120 hari, maka dalam tempoh itu disarankan apa jua suplemen yang diambil, ambil dengan istiqamah untuk mendapatkan kesan yang diingini. Ini kerana tempoh 90-120hari merupakan tempoh tempoh penggantian sel, yang mana sel lama yg telah mati akan digantikan dengan sel baru yang lebih sihat (kesan ambil vitamin).
 

Bagi mengoptimumkan kadar serapan vitamin yang diambil, anda boleh mulakan:
 
1) Program DETOX ~program detox dilakukan bagi proses pembersihan organ dalaman tubuh terutamanya usus, 
 
2) Ambil PROTEIN (ESP/Mealshake)  bagi menghasilkan sel-sel baru tubuh yg sihat, di samping memperbaiki sel-sel lama

3) Pengambilan vitamin dan mineral secara konsisten.

Jadi anda harus sabar jika belum mendapatkan hasil serta merta. Berikan masa kepada sel anda untuk menyerap zat-zat vitamin iaitu dalam tempoh 90-120 hari.

 
Siti Marlina - ID859745
sms/ whatsapp 016 350 5456

 

No comments:

Post a Comment