Tuesday, August 5, 2014

Ibu Rungsing Anak Kurang Selera Makan

Salam ceria kepada anda semua yg sudi singgah blog simply4mama ni.. Salam ceria juga utk ibu-ibu yang menghadapi masalah anak-anak yg kurang selera makan (picky eater)especially sayur dan buah2an..tapi kalau makanan yg tak berkhasiat seperti 'jajan atau benda2 manis laju jer mereka nak makan kan.. ermmm tulah kanak2..
Jangan risau, MEAL SHAKE Shaklee boleh membantu!

Meal Shakes ni adalah suplement tambahan paling popular di kalangan ibu yang rungsing anak kurang selera makan.
Sebab apa Meal Shakes famous? Sebab Meal Shakes lah yang berjaya mengembalikan kecerian si ibu yang telah hilang apabila melihat anak kesayangannya sudah mula berselera makan seperti nasi dan sayur2an .

Mujur ada Meal Shakes Shaklee. Makanan tambahan yang boleh mencetuskan selera makan anak kita. Sarat dengan multivitamin dan dijamin selamat dari segala bahan kimia terlarang. Boleh rujuk kepada entri terdahulu berkenaan dengan Meal Shakes di sini. 




mealshakes atasi masalah kurang selera makan
1 canister = 544 gm
 Boleh dicampur dengan  favourite drink anda. Sangat mudah disediakan..Buat ice blended pun best!

Selain mengatasi masalah anak kurang selera makan, Meal Shakes juga mempunyai banyak kelebihan lain. Antaranya:

Kecantikan kulit
Meal Shakes kaya dengan protein yang menyihatkan sel-sel dan lengkap dengan 24 jenis vitamin dan mineral penting untuk perkembangan kulit yang sihat. Kenapa protein penting?

Saya senaraikan kepentingannya secara ringkas di bawah

  • protein berfungsi untuk membina sel baru dan menggantikan sel rosak atau sel yang telah mati
  • protein digunakan untuk membina tisu penghubung pada ligamen, tendon dan otot. 
  • protein berfungsi untuk mensintesis hormon bagi koordinasi badan
  • protein digunakan untuk mensintesiskan antibodi bagi pertahanan badan.

Kulit yang cantik bermula daripada sel yang sihat. Jika sel telah mati atau rosak tidak diganti, itulah penyebab kepada kulit kusam. Selain protein, Meal Shake juga mengandungi Bcomplex, iron dan copper untuk membentuk sel darah merah yang  meningkatkan warna kulit dan menjadikan kulit kelihatan lebih sihat. 

Mengurangkan masalah sembelit 
Kanak-kanak sering mengalami sembelit. Untuk satu bahagian Meal Shakes, terdapat 3gm serat. Serat dapat membantu proses peristalsis dalam kolon (pembuangan) berjalan dengan lebih lancar dan proses detoks dapat berlaku secara neutral. Sebab itu ia sesuai untuk kanak-kanak yang selalu sembelit. 

Bertindak sebagai antioksida
Disebabkan mealshake mengandungi vitamin A, C, E, selenium, maka keperluan antioksida juga boleh diperolehi daripada Meal Shake. Antioksida penting bila mana badan kita mempunyai radikal bebas. Antioksida la yang menjadi senjata untuk melawan radical bebas tuSiapa yang boleh jamin dalam badannya tiada langsung radical bebas? Saya yakin tiada!

Membantu anak lebih fokus 

Kenapakerana Meal shakes mengandungi12 vitamin penting. Untuk setiap satu hidangan, kita akan mendapatkan, 25% vitamin A, 30 % vitamin B6, 20% vitamin B12, 30 % vitamin C, 10% vitamin D, 35% vitamin E, 30%daripada thiamin, 10% riboflavin, 35% niacin, 35% folat, biotin 35% dan 30% asidpantotenat. Itu bahagian vitamin, bagaimana pula dengan kandungan mineral? 

Ada 11 mineral penting yang ditemui dalam campuran Meal shakes. Untuk satu hidangan, kita akan mendapat  20% kalsium, 35% daripada besi, 15% daripada fosforus, 25%sdaripada magnesium, 30 % zinc, 35% daripada selenium, 35% copper, 35%manganese dan 35% molibdenum. Satu bahagian juga mengandungi 80mg natrium dan 275mg kalium

Jadi anak-anak dan remaja yang sedang membesar sangat memerlukan keperluan vitamin dan mineral yang lengkap agar minda mereka dapat berkembang dengan lebih baik. 

Apa kata mereka tentang Meal Shakes :


Anak Kurus Kering & Selalu Sakit Di Taska, Apa Nak BUAT? from iReach HD on Vimeo.




kebaikan mealshakes shaklee

kebaikan mealshakes shaklee

kebaikan mealshakes shaklee

kebaikan mealshakes shaklee

kebaikan mealshakes shaklee



Siti Marlina binti Badaruddin
ID 859745
016 350 5456 (sms/ whatsapp)


No comments:

Post a Comment