Friday, April 18, 2014

Cara 'Cepat Kurus' Dengan Shaklee Shape Up Programme

Salam Jumaat semua.., entry Lina pagi ni ialah 'Apakah Sebenarnya yang Mempercepatkan proses penurunan berat badan?'. Set slimming Shaklee adalah salah satu hot item yg paling laris di simply4mama ni... Mempunyai berat badan yg berlebihan banyak yang tak bestnya.. seperti

* mudah di serang penyakit (kencing manis, darah tinggi dan jantung)
* penampilan tidak menarik, lebih berumur, pergerakan juga terbatas dan mudah rasa penat.. ada banyak lagi kesan2 yg negetif jika berat badan berlebihan .. korang pun boleh fikir sendiri lah ya..hehe

Oleh kerana permintaan yg terlalu tinggi, maka sebab itulah produk 'kuruskan badan' semakin banyak di iklan2. Memang boleh terujalah bila dengar dan baca ayat2 power utk menarik minat para pembeli yang nak selim melim tu :)

Masih ramai lagi yang suka mengambil produk “cepat kurus” untuk
menurunkan berat badan. 
 
Mereka hanya ingin kurus dengan cepat, dan tidak cuba memahami konsep atau cara yang betul untuk turunkan berat badan. 

Ini antara komen-komen yang biasa kita dengar …

 “Saya pun ambil produk ABC tapi tak kurus-kurus pun?”
"Kenapa  saya nak amik produk ni, produk ABC boleh kurus 10kg dalam 1 minggu la..."
“Kalau saya boleh kurus dengan diet (tidak makan) sendiri, buat apa saya nak ambil produk ini?”

Jika hendak turunkan berat badan dengan cara

yang betul... 

Mula-mula kita perlu faham apakah sebenarnya yang menyebabkan badan kita naik atau kurus dengan cepat. 
 
Tahukah anda, pengambilan makanan berlemak sebenarnya bukan faktor utama yang menyumbang kepada kegemukan. 

Faktor terpenting adalah – ketidakseimbangan penggunaan kalori.
 





Apa maksud keseimbangan pengambilan kalori ?

Maknanya, jumlah kalori yang diambil harus seimbang dengan kalori yang digunakan. Berat badan akan kekal bila kalori masuk sama dengan kalori keluar (Weight Maintain if Calories In = Calories Out)   . 

Sekiranya kita mengambil makanan atau kalori lebih daripada yang digunakan, ia akan disimpan di dalam badan sebagai lemak simpanan. Lemak simpanan lah yang menjadikan berat kita naik. Di sebaliknya bila kita kurangkan pengambilan kalori atau menambahkan aktiviti fizikal, berat badan kita akan berkurangan.   

Secara ringkasnya, jika anda membakar (burn) lebih banyak daripada yang anda makan, anda akan kehilangan berat badan.Jika anda makan lebih daripada membakar (burn), berat badan anda akan naik.


Oleh itu, jangan sesekali anggap sesuatu program diet atau produk pelangsingan itu magic sebab ia hanyalah sesuatu cara untuk kita kuruskan badan. 

Kenapa ada yang gagal berdiet?  
*         Kurang nutrisi kerana kurang makan
*         Kadar metabolisma menjadi rendah
*         Otot mengecut dan rosak

Kenapa ade yang gagal juga walaupun mengambil produk kurus?
*         Tidak dapat mengikuti cara khusus yang ditetapkan
*         Tidak sabar menunggu hasilnya  
*         Kandungan produk yang tidak selamat

Berat badan mungkin akan menurun sekejap bila kita kehilangan jisim otot.
Jisim otot ‘mengecut’ akan menyebabkan berat badan seolah-olah cepat turun kerana otot lebih berat dan padat daripada lemak.

Kehilangan jisim otot akan menyebabkan pembakaran lemak lebih lambat, dan merendahkan metabolisma. Kesannya, bila kita dah berhenti mengikuti program diet tersebut, kita mungkin akan mula makan seperti biasa tetapi badan kita sudah tidak membakar kalori seperti dulu. Akhirnya, kita akan lebih gemuk dari sebelumnya!

Justeru itu, cara betul yang akan menurunkan berat badandengan cepat adalah:

Stabilkan CALORIE IN = CALORIE OUT.

Kurangkan makanan kalori tinggi, makanlan makanan yang sihat dan bernutrisi dan perbanyakkan bersenam atau aktifkan diri.

Oleh itu, kita perlu mengambil Set Shape Up Programme Shaklee (yang mengandungi Lecithin, Herblax, Cinch Energy Tea Mix dan Cinch Shake Mix) untuk menambahkan kualiti nutrisi pemakanan kita, meningkatkan tenaga badan dan membakar lemak dengan efisien. 



Produk kurus yang bagus tidak akan menjadikan kita kurus secara ajaib tetapi kurus secara sihat dan mencecah berat yang optimum. 

Kelebihan produk Shaklee berbanding dengan produk kurus badan yang lain:

  1. Mengandungi nutrien yang mencukupi.
  2. Membantu mengawal kelaparan dengan baik
  3. Melindungi, membina otot dengan meningkatkan jisim otot tanpa lemak
  4. Indeks glisemik yang rendah.
  5. Membakar lemak dan meningkatkan tenaga
  6. Menyokong metabolisma optimum
  7. Penggunaan bahan-bahan asli bebas GMO.
  8. Mengandungi makro & mikro nutrien penting.
  9. Diuji secara klinikal

 
 
 
Siti Marlina binti Badaruddin
Shaklee ID 859745

016 350 5456 (sms/ whatsapp)
 
atau boleh terus  ORDER disini 


 

No comments:

Post a Comment