Tuesday, October 8, 2013

FAQ Shaklee Collagen Powder






1) Apa istimewanya collagen Shaklee?

Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan. Terbukti dapat memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu (melalui ujian klinikal)

2) Macam mana bentuk collagen Shaklee? Serbuk ke pil?


Ianya berbentuk serbuk yang mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran. I kotak mengandungi 15 sacet di mana setiap sacet mengandungi 15mg.

3) Tahan berapa lama collagen Shaklee?


Untuk kesan yang lebih optimum, disarankan ambil 1 sacet setiap hari. Jadi untuk satu kotak penggunaan selama 15 hari. Walaubagaimanapun, pengguna boleh juga ambil selang sehari (untuk 30 hari penggunaan).

4) Macam mana aturan makan collagen Shaklee?


Sangat mudah! Hanya campurkan 1 sachet collagen bersama sebarang minuman kegemaran. Diambil sebaiknya pada waktu malam kerana waktu malam adalah waktu pembinaan semula kulit. Jika sudah consume ESP atau MealShake, boleh dibancuh bersama ESP dan MealShake. Antara resepi yang boleh dicuba bersama collagen adalah:

- jus Twister Tropicana + collagen
- Milo/Serbuk Coklat Cadbury + collagen
- any fruit juice + collagen

Pengguna bebas nk campurkan collagen dengan mana2 minuman. Asal sedap sudah.

5) Berapa harga collagen Shaklee?


Retail price RM298. Nak harga runtuh bulan Oktober ni, sila PM saya (016 350 5456)

Jangan terkejut, kenapa ia mahal? Harga collagen berdasarkan sumber yang diperolehi untuk menghasilkan collagen. Pastinya kerana kualiti yang dijaga untuk penghasilan collagen ini. Sumber dari ikan laut dalam adalah sukar untuk diperolehi. Jadi harga setanding dengan kualiti.

6) Siapa sesuai amik collagen Shaklee?


Collagen sesuai diambil oleh mereka yang mengalami masalah berikut:

★ Terdapat garis-garis kesan ketawa, kedutan, lingkaran hitam bawah mata, kesan bengkak bawah mata, penglihatan kabur.
★ Gusi yang tidak sihat
★ Rambut kering dan bercabang di hujung
★ Liang roma besar, pigmentasi, jeragat, kulit kering
★ Garis halus pada leher
★ Kulit hilang keanjalan, lebih kering. Kelihatan tua daripada umur sebenar. Organ dalaman tidak berfungsi dengan berkesan.
★ Payudara dan punggung kelenturan
★ Kehilangan kalsium, sakit belakang, sakit sendi.
★ Kulit senang pecah, pudar dan kekuningan


7) Macam mana rasa collagen Shaklee?

Collagen shaklee ada rasa macam ikan sedikit tp rase tu akan hilang jika dibancuh dengan minuman berperisa. Jadi jangan takut untuk mencuba.

8) Boleh tak collagen diambil bersama product lain?

Boleh tiada masalah cuma jarakkan pengambilan selama 2-3 jam.

9) Ibu menyusu boleh amik tak collagen Shaklee?

Kebanyakan kandungan collagen powder Shaklee adalah sesuai untuk ibu menyusu. Jika anda dan bayi anda boleh terima supplement alfalfa, bermakna collagen powder juga insyaaAllah tidak menjadi masalah. Malah ada yang beritahu setelah mengambil collagen, susu mencurah2 dan anak asyik nak menyusu. Jika tidak pernah menggunakan alfalfa, boleh juga menggunakan rules of 4 days. Iaitu cuba ambil collagen selama 4 hari berturut2 jika tiada kesan keapda bayi dan anda, bermakna anda boleh teruskan pengambilan. Tetapi satu yang pasti, kandungan collagen adalah semulajadi, no additive is added.



Ya, anda wajib mencuba kerana Collagen Powder Shaklee adalah lain dari yg lain!!
Siti Marlina Badaruddin
ID 859745
sms/ whatsapp 016 350 5456






1 comment:

  1. As-salam, kalau ambil dengan vivix mcm mana ye. Kena selang 2,3 jam jugak ke. Tq.

    ReplyDelete