Friday, May 3, 2013

PERFORMANCE DRINK Untuk Mereka Yang Berpuasa


Salam hari Jumaat yang penuh barakah.., cuaca pun sejuk jer sejak beberapa hari ni.. 

Lina percaya ramai sekarang ni yg tengah sibuk ganti puasa.. Yalah, kan bulan Ramadhan kalau tgk kat kalender jatuh pada 10 July. Tak lama lagi tu..

Kepada semua yang dah start qada puasa, Lina nak share few info BEST pasal Performance Drink ni...dan juga sesuai untuk ibu2 yg menyusukan baby mereka..


Performance Drink :


Ia bukan MILK BOOSTER, tapi ia agak penting juga untuk semua ibu menyusukan especially diwaktu bulan Ramadhan nanti. Saya memang dengar banyak keluhan ibu menyusu, lepas sesi pumping je mesti rasa nak pitam. Menjelang petang rasa nk muntah pulak.

Keadaan yang terlalu lapar atau terlalu dahaga memang boleh menyebabkan ibu menyusu rasa seperti itu. Salah satu punca rasa nak pitam berlaku kerana peredaran darah (liquid) yang terganggu.

 

KENAPA SAYA SARANKAN PERFORMANCE DRINK SEWAKTU BERPUASA DAN MENYUSU?


1. PD membantu mengawal bendalir dalam badan supaya ia bertindak secara normal. Kawalan bendalir yg terganggu akan menyebabkan sistem peredaran darah juga terganggu dan boleh menyebabkan sesorang mudah rasa nak pitam.

2. PD mengandungi formula untuk imbangan elektrolit yang sempurna seperti minuman isotonik. Minuman isotonik biasanya diambil oleh ahli sukan atau yg gemarkan aktiviti lasak untuk menggantikan cairan yg telah hilang dari tubuh mereka. Sama juga dengan Performance Drink, ianya digunakan untuk menampung kekurangan pengambilan air apabila sedang berpuasa.

 

ISTIMEWANYA PERFORMANCE DRINK DENGAN FORMULA OPTICARB!


Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah

Jadi anda ibu menyusu pasti dapat menyusukan, mengepam, berpuasa dan beramal ibadah sepanjang Ramdhan nanti dengan lebih mudah apabila mengambil Performance Drink :)



Haaa bestkan!.. Apa tunggu lagiii, boleh hubungi Lina untuk daptkan Performance Drink ni..


Siti Marlina binti Badaruddin// ID859745
email: simply4mama@gmail.com
sms/ whatsapp 016 350 5456

No comments:

Post a Comment