Thursday, April 25, 2013

CINCH ENERGY TEA MIX - UNTUK TENAGA BERPANJANGAN

Selain set-set utk tenaga seperti Set Optimum, dan produk-produk yang memang terkenal membantu menjana tenaga seperti Ostematrix, B Complex, Performance Drink, Shaklee juga ada menyediakan minuman untuk tenaga bagi yg nak cuba pelbagaikan suplemen dalam pengambilan seharian mereka. Kadang-kadang bosan juga telan pil ni kan. Ada juga yang prefer suplemen dalam bentuk minuman. Sambil santai-santai buat kerja atau tengah 'take five', boleh juga sambil hirup air teh ni. Rasa dia memang sedap dan wangi jer..

Saya bercadang juga nak amalkan Cinch Energy Tea Mix ni, sebabnya kadang-kadang bila sampai rumah jam 8 malam tu, badan dah mula rasa keletihan walaupun masih mampu bertahan. Ni kira nk bertenaga sepanjang siang dan malan la ni. :) Tahu lah kan, orang perempuan, kerja tak habis di opis saja, kat rumah pun berderet lagi senarai kerja nak kena buat.

So jom saya kongsikan apakah produk tersebut.

Ini lah dia Cinch Energy Tea Mix.





Adunan Proprietari Teh Putih, Merah dan Hijau Matcha yang best!

Teh eksotik putih, merah dan hijau matcha dipetik dan diadun dengan berhati-hati untuk mewujudkan minuman luar biasa hebat. Ia dapat meningkatkan tenaga secara semulajadi dan rasa nyaman.

• Selamat, peningkatan tenaga semulajadi. Diminum secara panas atau sejuk.
• Merupakan alternatif minuman bergula dan kopi terbaik.
• Peningkatan tenaga segera.
• Bungkusan mudah bagi setiap satu hidangan


Tanpa perasa, pewarna dan pemanis tiruan.
 

Bahan-bahan yang terdapat dalam Cinch Energy Tea Mix :
  • Taurine – sejenis asid amoni yang penting untuk fungsi kardiovaskular, pembinaan dan fungsi otot rangka, retina dan sistem saraf pusat.
  • Maltodextrin – polisakarida yang dihasilkan daripada kanji jagung
  • ekstrak Rooibos Red Tea –  sejenis herba hanya boleh didapati di rantau gunung Cedarburg Afrika Selatan, juga dikenali sebagai "Teh Ajaib" atau "Teh Sepanjang Hayat"
  • Ekstrak Green Tea  – gabungan antioksida
  • Ekstrak White Tea  –teh yang menjalani pemprosesan paling minimun
  • Matcha Green Tea Powder – teh bergred tertinggi dari Jepun. 
Teh merah, putih, hijau & Matcha dikenali sebagai sumber makanan kesihatan terkemuka di Cina. Ianya telah digunakan sejak berabad lama dalam perubatan tradisional Cina. Antara kebaikan semua teh tersebut adalah.

- anti-mikrobial 
- imunostimulan
- anti-karsinogen
anti-radang
- perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular
detoxifiers 
- penjana tenaga dan kehilangan lemak





Nak rasa betapa bestnya Cinch Tea ?? Confirm anda akan rasa kelainan selepas minum 1 sachet Cinch Tea ni.. 
ok, jangan segan2..,  terus contact saya

Siti Marlina binti Badaruddin
Shaklee ID 859745
016 350 5456 (sms/ whatsapp)
simply4mama@gmail.com

No comments:

Post a Comment