Friday, March 15, 2013

Resepi bancuh ESP Shaklee..sedaaaappp..

Salam Jumaat semuaaaaaa.... ceria sangat ni sebab esok dah cuti hujung minggu..
 
Pagini saya nak kongsi resepi bancuh ESP Shaklee yang sedap sangat ni...
 
Ada banyak cara untuk anda bancuh ESP Shaklee, tapi ini cara saya sejak 2 tahun yang lalu.

Mula-mula sekali kena tahu pantang-larang ESP ni....

Pantang-larangnya...jeng, jeng, jeng..

JANGAN GUNAKAN AIR PANAS!

Perlu guna air suam-suam sejuk atau air sejuk. Air sejuk sangat macam baru keluar peti sejuk pun tak boleh nanti tak larut pula.

Saya biasa gunakan air masak.

Untuk bancuhan sempurna, gunakan SHAKER.


gambar hiasan semata

Antara gabungan menarik yang pernah saya cuba:-

(ESP 1 sudu, benda lain tu ikut selera)
  1. ESP sahaja tanpa campur apa-apa
  2. ESP dengan Sunquick
  3. ESP dengan Meal Shakes
  4. ESP dengan Meal Shake + Fiber (fiber plan dah discontinue, so boleh guna apa2 fiber)
  5. ESP dengan Meal Shakes dan Performance Drink (Mighty 3 Gems)
  6. ESP dengan susu
  7. ESP dengan kurma (blend)
  8. ESP dengan almond (blend)
  9. ESP dengan jus buah-buahan segar
  10. ESP dengan Cinch Shake
Dan ni dia satu resepi smoothie yang saya nak share...


Gabungan ESP, Meal Shakes, buah-buah beri, almond (badam), fiber dan madu.

Sedap sangat rasanya... protein anti oksidan mix :D

Anda boleh cuba campur ESP dengan apa-apa minuman kecuali minuman berkafein.

Macamana pun yang paling best, ESP dengan Meal Shakes.. yumm yumm.

Semoga dapat manfaatnya ya!


Untuk mendapatkan produk ini, anda boleh hubungi saya melalui EMAIL simply4mama@gmail.com atau SMS/ Whatsapp ke 016-350 5456.


Bertemu lagi di lain ruangan untuk tips yang lebih menarik!
 
Salam Ceria,
 
Siti Marlina binti Badaruddin
ID 859745
 

2 comments:

  1. salam..produk yang paling ok tuk elak sembelit ape ek??(breastfeeding mom)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam Zuraini,

      Untuk bf mom yg mempunyai masalah sembelit,
      ESP & OSTEMATRIX yg terbaik :)

      ostematrix - makan 4 biji sebelum tido. bangun pagi pun senang dan segar jer.. :)

      Delete