Monday, March 4, 2013

ESP - Sumber Protein Soya Terbaik NonGMO

Sebenarnya pagi ni saya nak kongsi tentang ESP...mentang2 lah baru balik Produk workshop.... mmg bestt sangatt.. antara yg saya ingat adalah tentang ESP. ESP ni adalah protin jenama Shaklee.. tiada flavor ya.. bukan sebab Shaklee kedekut nak tambah perasa coklat ka perasa anggur ka.. haha. tapi sebab nak mengekalkan keaslian soya, ketulenan soya...Memang ESP ni antara hot stuff di kalangan customer saya.. malah saya sendiri wajib minum ESP setiap hari...Dan yg menambahkan keyakinan saya apabila mengetahui fakta2 tentang ESP.. mmg pilihan terbaikkk... Ni yg saya nak kongsikan dgn you all... ada yg sy pernah tulis sebelum ni.. jadi ini sebagai refresher...


Energizing Soy Protein


Istimewanya ESP Shaklee. Kerana ia merupakan sumber protein soya terbaik. Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan
      rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.  ESP menyediakan 14 gram protein soya Non-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.Mengandungi lima  vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones

Haa yang saya nak tekankan iaitu soya yg digunakan oleh Shaklee tidak diubah suai secara genetik (Non-GMO). Protein soya Non-GMO ini dihasilkan di bawah satu program yang digelar Identity Preservation Program (IPP),di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari  proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.Program ini memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpanannya, yakinlah dgn shaklee dalam penggunaan ramuan-ramuan yang semulajadi dan berkualiti

Mesti ada yang tanya..apa bagusnya kalau soya Shaklee ni Non-GMO...Haa.. ni yang ramai taktahu... mari saya nak tulis sini kenapa kene pilih produk NonGmo berbanding produk GMO.... Produk2 GMO boleh menyebabkan alergy, toxic, potensi kanser. Lagi2 zaman sekarang ni.. produk2 GMO mmg dah makin banyak di pasaran sbb tu mcm2 penyakit sekarang.. contoh yang paling glamor adalah penyakit berkaitan kanser dan allergic.. tu mmg common laa kann..Antara makanan yang tinggi potensi GMO adalah jagung dan soya.. Oleh sebab tu ,,kalau you all nak beli protin dari sumber soya.. pastikan you all baca dulu labelnya, pilih produk yg berlabel NonGMO.. Jangan beli sebab murah or sebab rasa sedap or sebab ikut ikutan.. or sebab nak dapat barang free.. hargai dan sayangi lah badan anda. InsyaAllah nanti saya kongsikan lagi bahaya GMO yg harus anda ketahui.. ...  

Sekarang ni saya nak amalkan minum ESP dengan segelas plain water sahaja.. biasa sebelum ni saya tambah fresh milk. tapi kalini nak berubah citarasa... dgn air kosong.. sbb nak menikmati keaslian soyanya.. ketulenan soyanya.. Rasa bertuah yang amat sebab dapat menikmati protin dari sumber soya yang berkualiti tinggi.. the best ever brand in the world.... No wonder la ESP ni selalu sold out dan ia menjadi hot item di kalangan customer2 saya.. customer2 rakan saya.. Daripada grup saya sahaja, puluhan ribu ESP tin laris setiap bulan..

Nak tahu kenapa ? Sebab ESP menjadikan kulit cantik, halus,gebu,berseri, anjal.ESP membantu menghilangkan parut jerawat di mukaESP memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan sihat, kurang letih..ESP suplemen asas utk badan sihat, langsing,awet muda
Try a glass of ESP today and you will ask for more.Better late than never. Jadi buatlah pilihan bijak memilih protein dari sumber soya Non-GMO

Ingat ya soya dari sumber GMO memberi risiko penyakit berkaitan kanser dan allergic...hihi.. saje bagi ayat penutup yg menakutkan (lepas ni semua pergi check label protin soya masing2.. :)


Jangan lupa hubungi saya utk dapatkan Protein Soya yg sangat istimewa ni dengan harga yg menarik dgn menghubungi saya
di simply4mama@gmail.com / sms, whatsapp 016 350 5456

TQ

No comments:

Post a Comment