Monday, February 18, 2013

Jatuh cinta dengan ESP apabila kulit betul2 nampak cantik!

ESP atau energizing soy protein Shaklee (protin soya) merupakan produk yang diiktiraf seluruh dunia sebagai menjalani kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protein yang tinggi yang pernah dihasilkan. Shaklee hanya menggunakan kacang soya non-GMO di dalam produk ESP ni.

 
Energizing Soy Protein

Ia satu-satunya produk yang mengandungi 9 asid amino penting yang tak dapat dihasilkan semuanya oleh tubuh manusia. Ia juga mengandungi 5 vitamin dan 4 mineral penting yang menyokong penyerapan protein.

ESP memiliki indeks glisemik (GI) yang rendah iaitu 39.


Harganya pun murah jika dibandingkan dengan jenis yang sama dalam kelasnya.... 30kg kacang soya digunakan untuk menghasilkan satu canister ESP (850 gram) tu. Jadi, boleh bandingkan bagaimana protein yang asli didapati dari kacang soya terpilih ni.
Ada banyak cara untuk anda bancuh ESP Shaklee, tapi ini cara saya sejak 6 tahun yang lalu.
Mula-mula sekali kena tahu pantang-larang ESP ni....

Pantang-larangnya...

JANGAN GUNAKAN AIR PANAS!

Perlu guna air suam-suam sejuk atau air sejuk. Air sejuk sangat macam baru keluar peti sejuk pun tak boleh nanti tak larut pula.

Saya biasa gunakan air masak.

Untuk bancuhan sempurna, gunakan SHAKER.

gambar hiasan semata

Antara gabungan menarik yang pernah saya cuba:-

(ESP 1 sudu, benda lain tu ikut selera)
  1. ESP sahaja tanpa campur apa-apa
  2. ESP dengan Sunquick
  3. ESP dengan Meal Shakes
  4. ESP dengan Meal Shake + Fiber (fiber plan dah discontinue, so boleh guna apa2 fiber)
  5. ESP dengan Meal Shakes dan Performance Drink (Mighty 3 Gems)
  6. ESP dengan susu
  7. ESP dengan kurma (blend)
  8. ESP dengan almond (blend)
  9. ESP dengan jus buah-buahan segar
  10. ESP dengan Cinch Shake
Dan ni dia satu resepi smoothie yang saya nak share...


Gabungan ESP, Meal Shakes, buah-buah beri, almond (badam), fiber dan madu.

Sedap sangat rasanya... protein anti oksidan mix :D

Anda boleh cuba campur ESP dengan apa-apa minuman kecuali minuman berkafein.

Macamana pun yang paling best, ESP dengan Meal Shakes.. yumm yumm.

Semoga dapat manfaatnya ya!


Untuk mendapatkan produk ini, anda boleh hubungi saya melalui email  simply4mama@gmail.com
atau SMS/ Whatsapp ke 016 350 5456.

No comments:

Post a Comment