Wednesday, December 26, 2012

Vitamin C out of stock till April?? Jangan risau.. ada penggantinyaa..

Apa kabar semua... semalam cuti Christmas, ramai plak yg sambung cuti sampai bukak sekolah next week.. maka lenganglah sikit suasana kat opis ni.. ok, pagini nak cerita tentang Vitamin C .. memandangkan lately ramai plak yang contact saya ..ramai nak beli Vitamin C Shaklee yg glamor ituuu.. Vitamin C Plus Sustained Release (nama lamanya Vitamin C 500mg)... sy tak tahu nak jwb cemana.. rasa nak jerittt satu dunia.. .arghhhhhh... bukan sebab sy taknak jual masalahnya... saya pun takde stok... kalau ada pun sbotol dua yg dah dibuka. itu pun utk kami suami isteri makan hari2..


"...Please be informed that Sustained Release Vitamin C plus will only be available in April 2013 due to certain unforeseen cirmcustances...."


Haa itu dia announcement dari Shaklee.. jadi lepas ni jangan tanya ya saya.. saya mmg takde stok Vitamin C dah..Wahai semua2 yg memang setia pada produk Shaklee.. jgn risau... walaupun stok Vitamin C habis satu Malaysia.. anda masih ada alternatif kepada Vitamin C .....nak tahu apa? Ya iniii diaaaa.. cube tengok gambar kat bawah nii..Inilah dia alternatifnya.. dapatkan Shaklee Chewable Vita C Plus (Vit C chewable yg terbaru ni dah dilengkapkan dengan Citrus Bioflavanoid utk memaksimumkan fungsinya) 
Pendek kata Chewable Vita C plus ni sama fungsinya  dgn Sustained Release Vita C plus cuma dosnya berbeza.. Jadi kalau anda mmg penggemar Vitamin C dan anda ambilnya utk tujuan kesihatan kulit, antioksida, meningkatkan sistem imun.. anda jangan khuatir sebab Chewable Vita C Plus 100mg menepati tujuan yg anda perlukan.. Cuma anda kene kunyahnya 2-3bj sehari..if taknak kunyah pun takpe.. telan jerr...sizenya lebih kecil....dan yg best.. satu famili boleh consume .. best bukann....Dos yg dicadangkan... ambil 1-2bj sehari dah memadai dah...(Based on RDI,keperluan badan terhadap Vitamin C hanya dlm range 60mg -95mg sehari..bergantung kepada jantina dan status kesihatan)
  
Di samping Chewable Vita C plus.. anda ada alternatif lain.. Contohnya
  •  Jika anda pentingkan kecantikan kulit, anda boleh ambil tambahan Collagen Powder (sbb Collagen Powder mengandungi Vitamin C)
  • Jika anda perlukan imuniti, anda boleh gantikan Vitamin C dengan Nutriferon dan Garlic
  • Jika untuk tujuan antioksida, boleh dapatkan alternatif Carotomax
  • dan yg lebih penting.. ambil lah Vitalea 2bj sehari.. sebab sebiji Vitalea sendiri mengandungi 60mg Vit C..so kalau 2bj, ia memberi anda 120mg Vitamin C (memadai utk memenuhi keperluan harian....cumanya Vitamin C ni mudah musnah..ia larut air.. jadi anda tambahkan dengan pengambila Chewable Vita C Plus 100mg is good enough)
Kesimpulannya.. jangan berdukacita bila dengar khabar berita yg Sustained Release Vita C plus bakal tiba April 2013 kerana ada banyak alternatif lain... Shaklee memang terbaikkkk.. I love it..dan oh ya.. promosi Collagen Powder bakal berakhir 31December 2012.. yg ni ramai ambil..Siapa yg buat endah tak endah mmg rugiii.. Jika ia sold out.. jgn menyesal tak sudah...

No comments:

Post a Comment