Thursday, November 8, 2012

Pengambilan Vitamin bantu kurangkan masalah Jeragat

Salam ceria semua... hmm.. harini cerita tentang jeragat....

Apa itu jeragat? 

Jeragat tu kalau nak kenal..dalam ayat yang mudah.. ia bintik2 hitam yg kecik2 kat muka tu... bukan jerawat atau tahi lalat. tapi tumbuh kecik2...(ala2 lebihan daging warna coklat atau hitam).. jeragat ni masalah kulit normal dikalangan wanita... Ia tak berbahaya tapi ia membuatkan wajah kelihatan kusam dan tak cantik.. bab2 tak cantik memang pantang betul Okey.. yg anda perlu tahu adalah langkah2 pencegahan seperti, melindungi kulit dari matahari, pemakaian krim yg bersesuaian dgn kulit, pemakanan... dan lagi satu yg berkait dgn vitamin....Macam keratan majalah di bawah.. dari sumber Rapi.. katanya pengambilan vitamin membantu kurangkan masalah jeragat.. which is true indeed.. kulit memerlukan tiga vitamin iaitu A, C dan E utk kekal sihat..

  • Vitamin C - perlu utk pembentukan kolagen (Sila cuba Vitamin C plus Shaklee ia sustained released lengkap dgn bioflavonoid.. vitamin C Shaklee mmg larisss.. always out of stock seluruh Malaysia)

  • Vitamin E - membantu keseimbangan hormon dan mengawal kadar minyak dlm liang kulit (yg ni sy suggest anda cuba Vitamin E shaklee.. sbb ia natural, 400iu lengkap dgn Selenium dan yg best ia ada extract grape seed.. so mmg terbaikkk)

  • Protin - mengurangkan kesan hitam akibat jeragat  (apa lagii.. sila lah cuba Protin ESP Shaklee.. mmg terbaikk ..non GMO.. mmg hot stuff sampai licin stok satu malaysia.. next week baru stok sampai.. so sila book sebelum habis lagi.. kalao ada extra budget.. sila amik COllagen Powder Shaklee.. haaa yang tu mmg sah2 best tahap maksima)


Sekian lah cerita utk hari ini.. sebenarnya saya kongsi cerita jeragat dan kesihatan kulit sebab vitamin2 yg berkaitan dgn kulit ni memang sentiasa laris dikalangan customer2 'simply4mama' .. selalu jadi repeat order... Well..tak kenal maka  tak cinta.. tak cuba maka tak tahu.. betul tak... so taknak cakap banyak2... anda sendiri cuba dan nilaikannya...

Have a nice day to all....

Siti Marlina binti Badaruddin
Shaklee ID 859745

016-350 5456

No comments:

Post a Comment