Friday, September 7, 2012

Kolagen Shaklee - Pilihan Anda Yang Terbaik!

Apa itu Kolagen?

Tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan kulit, rambu, kuku, ligamen, otot, tulang, sendi, tendon, mata, gusi dan saluran darah.

Anda Tahu?

* Lebih kurang 72% daripada kulit adalah kolagen
* Kolagen melindungi organ, perut, hati, jantung, paru-paru, saluran darah, sel otak dll
* 80% daripada tulang adalah kolagen
* Kornea mata juga adalah kolagen

Kolagen banyak membantu kecantikan dan kesihatan. Mengekalkan badan yang muda, anti-penuaan, mencegah penyakit dan meningkatkan kesihatan badan





Bagaimana kolagen membantu dalam pembentukan kulit yang sihat and younger looking skin?

Jika kulit mendapat jumlah kolagen yang mencukui, kulit akan kekal tegang dan tidak menggeleber / berkedut..

Kulit kita umpama belon lah..jika ditiup, dan mendapat bekalan helium yang mencukupi, belon tuh tegang aje kan? Tapi, cuba tgk bila helium tuh dah berkurangan, kan ke kecut aje..


Jadi, bagaimana cara memilih kolagen yang betul?

Okey…tapi harini saya nak kongsi 8 panduan memilih kolagen yg baik… (lepas ni bolehla tgk kolagen pilihan anda memenuhi panduan ini atau tak

  1. Lebih baik pilih dalam bentuk makanan (or cecair) berbanding yg kolagen yg disuntik. Ini utk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dlm tubuh badan
  2. Pilih size kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Microfine size mmbantu penyerapan yang baik kerana size ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yang di ambil up to 100% diserap dan memberi efect lebih cepat.
  3. Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelempaban yang berpanjangan.
  4. Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan
  5. Pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B-Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri
  6. Kolagen juga penting utk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamine utk kesihatan sendi. (bonus point)
  7. Pastilkan setiap kolagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin.
  8. Last but not least, pastikan ia selamat dan tidak bertoxin
——————————————————————————————
Ada yang kata pada anda, mereka dah mencuba pelbagai jenis kolagen, ada yang harganya cecah ribuan, tetapi masih tak menunjukkan kesan positive. Malah ada yang membuatkan wajah lebih teruk..Lepas ni dah boleh tau kan pemilihan kolagen yang betul..bukan harga penentu kualiti atau tidak ye..

Adakah Kolagen Shaklee menepati ciri2 di atas? Jawapannya YA! dan bonus untuk anda, harganya sangat2 berpatutan..Ramai yang sudah mencuba dan sangat3 berpuas hati :) 

Tak percaya, cuba dulu..baru tauuu






Hubungi saya ya..
 
 
Siti Marlina binti Badaruddin
Shaklee ID859745
016 350 5456 (sms/ whatsapp)
simply4mama@gmail.com
 
 









No comments:

Post a Comment