Friday, September 28, 2012

Jomlah Menjana Pendapatan Bersama Shaklee...

Bagaimana nak mulakan bisnes secara online? Ya, ramai yang berminat untuk menjana pendapatan dari rumah secara online. Apa lagi dengan produk yang disukai dan digemari, apa lagi kalau bukan Shaklee!

Tahukah anda kebanyakan yang memulakan bisnes tapi terhenti di tengah jalan kerana ketiadaan bimbingan, atau pun tiada mentor? Mentor adalah penting dalam bisnes atau pekerjaan, kerana mereka lah orang-orang yang boleh menunjuk arah, membimbing, memberi semangat dan membantu kita dalam mengembangkan bisnes.

Itulah yang kami sediakan dalam bisnes Shaklee bersama kumpulan kami.
Sistem mentoring yang menggunakan teknologi terkini – tak perlu lagi keluar rumah atau pertemuan di cafe ke kedai kopi ke.. Sesuai untuk wanita-wanita terutama ibu-ibu yang sibuk dengan anak-anak.

Sejauh mana potensi bisnes Shaklee dan Shaklee Independent Distributor  di Malaysia ni?
Tak melampau kalau saya katakan, ini adalah bisnes terbaik yang harus diceburi oleh mereka yang berminat nak jadi WAHM (work at home mom). Dan group kami sebenarnya dah pun melahirkan ramai WAHM!



Apa kelebihan bisnes Shaklee dengan kumpulan kami?

  • Coaching, mentoring, tutoring yang fleksibel.
  • Hanya dijalankan di rumah saja.
  • Mesra keluarga – seminar dan kelas offline digalakkan bawa anak.
  • Boleh atur masa sendiri
  • Dan banyak lagi!


Bagaimana caranya untuk menyertai kami?

Mencari Kekuatan Dalam Business? Tonton Sharing Ini... from iReach HD on Vimeo.

Caranya :
Hubungi saya di simply4mama@gmail.com
SMS/CALL/ Whatsapp :  016 350 5456

Atau daftar Keahlian disini--->  FORM

Anda boleh pilih untuk menjadi ahli bersama kami dengan 4 cara di bawah:-

  • Membayar yuran keahlian RM69
  • Membuat pembelian dalam RM660 untuk Semenajung & RM850 untuk Sabah/Sarawak bagi mendapatkan keahlian percuma!
  • Membuat pembelian 2 unit Vivix untuk mendapatkan keahlian percuma!
  • Membuat pembelian 3 unit Collagen Powder untuk mendapatkan keahlian percuma!

Sebelum mengundur diri saya nak kongsikan tips Mendapat Kejayaan Bersama Mentor untuk Bisnes. Enjoy!

1. Tunjukkan ‘minat’ kepada mentor

Minat bukan perlu selalu mendekati dan merapatinya, tapi minat untuk membaca tulisannya, mengikuti perkembangannya, mengikuti apa yang beliau cadangkan.

2. Usah pedulikan umur

Mentor tidak perlu lebih tua dari kita. Walaupun beliau lebih muda, fokuskan pada pengalaman yang ingin dikongsinya.

3.  Hormati masa mereka

Jangan ‘expect’ mentor sentiasa ‘free’ 24 jam. Ingat, mentor bukan orang yang memegang pensel untuk kita, sebaliknya orang yang menunjukkan cara memegang pensel dengan betul. Segalanya harus bermula dari dalam diri sendiri.

4. Buktikan kita adalah ‘worth mentoring’

Point ini berkaitan dengan point no.3 di atas. Tunjukkan kesungguhan dan buktikan kesungguhan kita untuk memula dan menjayakan bisnes yang kita minati.

5. Ikuti setiap nasihat dan saranan mentor

Walaupun ini adalah perkara asas, namun tak semua orang ikut apa yang disarankan oleh mentor mereka…

6. Hargai mentor

Mereka adalah manusia biasa. Jadi ucapkanlah terima kasih atas tunjuk ajar dan perkongsian ilmu yang diberikan.

 
Ramai yang dah mulakan bisnes online sebagai Shaklee Distributor

Anda bila lagi?


Jangan lupa hubungi saya

Siti Marlina binti Badaruddin
Shaklee ID no. 859745

016 350 5456 (sms/ whatsapp)



No comments:

Post a Comment