Thursday, February 9, 2012

Yey... Lecithin... dah re stock!!

Pertengahan bulan lepas.... gempar seketika apabila saya dapat SMS dari Shaklee tentang Lecitin out of stock..dan yg haru tu, kat semua branch satu Malaysia takde dah.. licinnn.. and stock baru expected early or mid Feb....Lama tuuu..2-3minggu tanpa Lecithin... mmg gelabah lah jugak.. sbb itu antara hot stuff, mmg hampir setiap hari ada sahja yg order Lecitin.... Yelah.. stok saya di rumah pun bukannya byk sangat..setiap 4-5hari, mmg kene restock stok2 ni... Ni nak kene tunggu lagi 2-3minggu.. perghh.... Sungguh tak sangka begitu panasssss Lecithin ni di Malaysia.. hehe.. takpe2.. Sabar.. sabar itu separuh dari iman..
Dan last week akhirnya sampai...on 3rd feb...saya dpt SMS ni "Great News:Lecithin is availalable for sales now.Please place your order. TQ"...Dan belum sempat saya beritahu ke customer2.. ramai plak sms nak bli.. Ni mesti dapat tahu dari FB... ...Saya pula tak dpt nak pergi beli stok sbb last week cuti pjg.... Jadi harini nak gi memborong... memborong utk diagih2kan ke customer2 yg dah menunggu ni..yg dah byr pun... Tungguuuuu...


 

these statements have not been evaluated by the food and drug administration. these products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. consult your healthcare professionals before taking any dietary supplements.

Buat anda yg masih baru dengan word Lecithin ni.. Actually salah satu fungsinya adalah sebagai pemecah lemak..tu yg org suka tuu.. Lecithin ni bebas kolestrol....Bagi yg beli Lecitin bertujuan utk mengawal berat badan.. boleh ambilnya selepas heavy meal.. 6caps/day..Oh ya... dan yg bonusnya.. Lecithin ni ada byk fungsi lain selain pemecah lemak..Sila baca dibwh.. yg dah disummarykan oleh puan puteri ni..ada byk lagi tentang Lecitin
1- lecithin membantu mencegah penyakit yang berkaitan dengan lebihan lemak dalam badan, seperti darah tinggi, stroke, sakit jantung dan lain- lain. ini kerana lecithin bertindak sebagai pelarut lemak.
2- lecithin memecahkan lemak, dan jika diambil untuk mengurangkan berat badan, dan jika anda turut bersenam, lecithin mampu membakar lemak dengan lebih cepat.
3- lecithin juga berperanan dalam penyerapan zat- zat penting dari saluran darah ke dalam sel badan kita.
4- lecithin membantu melindungi sel darah merah kita daripada serangan virus dan bakteria.
5- lecithin sangat baik untuk meningkatkan daya ingatan. sebab itu lecithin dapat membantu mengelakkan kita daripada penyakit seperti alzheimer disease. lecithin adalah makanan otak dan saraf.
6- lecithin dapat membantu masalah insomnia. ianya sumber kepada hormon neurotransmitter yang membantu proses tidur.
7- lecithin adalah asid lemak yang penting bagi paru- paru bagi mencairkan mukus dan melegakan irritation.
8- lecithin membantu mencegah eczema, kerana ia adalah zat kecantikan (untuk kulit, rambut).
9- lecithin bertindak sebagai pelincir kepada sendi- sendi badan kita.
10- lecithin diperlukan dalam penghasilan hormon epinephrine yang diperlukan bagi mencegah simptom menopause dan PMS.

Haa.. Amacam.. Jadi buat anda yg lain2.. Lecithin juga sesuai buat anda.. bukan semata2 utk kurus yaaaa...
Apa tunggu lagi... meh lah order --->  ORDER FORM

No comments:

Post a Comment