Wednesday, February 1, 2012

Vitamin Untuk Perkembangan Minda & IQ Kanak-kanak di setiap peringkat umur - Average RM25-RM30 per month


Lepas 7 Tahun Geram Muka Berjerawat Teruk, Ini Yg Dia Buat from iReach HD on Vimeo.


Sepanjang saya berkongsi tentang kesihatan dan kecantikan disini... vitamin utk anak2 adalah antara vitamin yg mendapat sambutan yg menggalakkan.. Ada tu yang bgtau saya..
"takpela.. beli utk anak dulu.. bagi anak2 sihat dulu.. bila ada duit lebih. baru beli utk saya plak."
Haa.. itu dia... anak jadi no.1 tau.. bertuah si anak tu..... sebab tu rata2 yg rajin mkn suplemen adalah ibu hamil (sbb nak jaga baby dlm perut) dan ibu menyusu ( sbb nak kasi zat tu disalurkan ke anak)... diri sendiri sakit2 takpe... hehe.. salah gak sebenarnya ni.. sbb kalau si ibu sakit2.. sape lak nak jaga baby..kan kan.. tapi jika anda beli MealShake utk si anak, bukan anak je yg boleh minum.. satu Famili bleh minum, ia bagus utk seisi keluarga... lengkap dgn vitamin2, protin, fiber.. Jadi semua org dpt khasiat..
Utk petang ni.. saya nak berkongsi vitamin utk IQ... kerana otak yg cerdas datang dari badan yg sihat.. betul tak? Jadi mari kita baca vitamin2 Shaklee yg bersesuaian utk tujuan ini...

Shaklee Lecithin for Brain Alert
SHAKLEE Lecithin

Lecitin mengandungi choline yang sangat perlu untuk otak berfungsi. Lecitin meningkatkan bekalan choline dan acethylcholine. Acethylcholine penting untuk fungsi otak
  • berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman,etc.
Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat.30% otak adalah terdiri daripada lecitin, manakala 70% lemak di hati adalah lecitin.
Shaklee B-Complex for Brain Alert
SHAKLEE B-Complex

Shaklee B-Complex sangat penting dalam
  • Membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein,
  • Anti stress (sebagai penenang),
  • Membantu meninggikan sistem pertahanan badan,
  • Menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan
  • Membantu pelajar berfikiran positif sentiasa(mood baik)
Jadi, bila kurangnya stress dan mood happy, secara automatik pemikiran & daya penumpuan akan menjadi lebih baik. Vitamin B juga dapat melahirkan wajah yang cantik berseri dan tidak kusam.
Shaklee OmegaGuard for Brain Alert
SHAKLEE OmegaGuard

SHAKLEE OmegaGuard mengandungi satu rangkaian penuh 7 asid lemak omega 3 semulajadi iaitu EPA,DHA,ALA,dll. EPA menyihatkan jantung dan sendi manakala DHA pula penting bagi perkembangan otak dan fungsi2 otak.

 
Shaklee Meal Shake for Brain Alert
SHAKLEE Meal Shake

Pemakanan yang berzat dan berkualiti amat penting supaya otak dapat berkembang.... Bagi ibu-ibu yang mempunyai lebih budget, adalah sangat digalakkan untuk membekalkan anak-anak dengan minuman "Meal Shake" dari Shaklee. Dengan kehidupan aktif anak-anak, mereka kurang mempunyai masa untuk duduk dan menikmati makan dengan sempurna.

Oleh yang demikian Shaklee Meal Shake merupakan initiatif yang bagus dalam memastikan kita dapat membekalkan nutrient dan mineral yang penting untuk tumbesaran anak-anak kita. Shaklee Meal Shake ini, membekalkan 19 nutrient dan mineral penting yang perlu untuk tumbesaran anak-anak. Selain itu Shaklee Meal Shake ini juga merupakan sumber Kalsium yang tinggi dan diperbuat dari soya bermutu tinggi untuk menampung keperluan protein anak-anak. Di datangkan dalam perisa vanilla yang sangat lazat.

Bagi anak2 yg masih besekolah rendah( 7-12thn) atau berusia 2-6thn , memadai berikan mereka MealShake dan Omega. Bagi yang di peringkat sekolah menengah dan ke atas, boleh berikan mereka MealShake dan Omega dan tambahan B Complex, dan Lecitin.
Mari kita mulakan dari sekarang... Jika kita mampu membeli pakaian, brg mainan, buku, dan mcm2 utk anak kita.. tak salah jika peruntukkan sebahagian duit utk perkembangan minda dan fizikal anak2.. Lagipun jenama ni dah lama di pasaran. and affordable.. Cthnya MealShake tu if anak kita je yg mkn , setin tu tahan la 3-4bulan.. jadi average sebulan cuma rmRm25 utk budget suplemen si anak.. Phew.. murah tu rm25... .. Sekarang ni baju anak2 pun mahal2...
Jadi bagaimana?.. renung2kan ya...
___________________________
Sekiranya terdapat kekangan untuk mendapatkan fullpack, jangan risau,saya menyediakan Trial Pack bersesuaian dgn budget anda (tidak terdapat di mana2 cawangan Shaklee.Nak tahu option suplemen yg bersesuaian dgn budget dan masalah anda? Sila hubungi saya,di simply4mama@gmail.com | 016-350 5456.

2 comments:

  1. mealshake dan omega boleh beri pada anak umur 1 thn tak? kadar pengambilan pula macam mana ya? boleh bagi hari-hari ke?

    ReplyDelete
  2. Ya boleh Hana.
    Meal shake 1 sudu teh sehari dan Omega 1 biji sehari

    ReplyDelete