Tuesday, October 25, 2011

Vitamin B Complex - vitamin wajib saya ketika hamil

Mengandungkan anak kedua ni, saya mengamalkan suplemen Shaklee 100%. Yelah .. dah kata 'tokei vitamin Shaklee'. for sure lah saya makan apa yang saya jual kan? :)

Bagi preggies macam saya, suplemen Shaklee yang disyorkan untuk anda ialah
  • Vitalea with Iron Formula
  • B Complex
  • Vitamin C
  • Ostematrix
  • ESP/ MealShake
  • Omega Guard
So, saya cuma nak share secara ringkas akan kepentingan vitamin B Complex. Vitamin  ni adalah dalam kategori vitamin larut air so memang jarang sangat lah saya missed makan.
Siapa yang perlukan vitamin B Complex

Semua individu perlukan vitamin B terutama mereka yang :-
  • Terdedah kepada sinaran matahari
  • Terdedah kepada tekanan kerja dan beban kerja yang banyak
  • Mereka yang mempunyai sakit kencing manis , tekanan darah tinggi, migraine
  • Mereka yang tidak dapat focus dalam pekerjaan yang dilakukan.
  • Mereka yang hendak menjaga kecantikan tubuh badan
  • Mereka yang nak nampak cantik dan muda
  • Mereka yang mengandung dan menyusukan anaknya
  • Wanita yang mengambil pil perancang
Jadi, pastikan tubuh kita cukup bekalan vitamin ini ya?

No comments: